Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata rusă anunță primele bombardamente în Siria întreprinse de avioane decolate de pe portavionul „Amiral Kuznețov“

ro

15 Nov, 2016 15:01 2554 Marime text
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat astăzi declanșarea unei 'mari operațiuni de atacuri masive împotriva pozițiilor organizației Statul Islamic și ale Frontului de Cucerire al Levantului (fostul Front Al Nusra, Al Qaida în Siria) în provinciile siriene Homs și Idleb', la care au luat parte, pentru prima dată, avioane decolate de pe portavionul 'Amiral Kuznețov', informează AFP și EFE.
  
'Pentru prima oară în istoria flotei ruse, portavionul 'Amiral Kuznețov' a luat parte la operațiuni armate', de la bordul său decolând avioane Su-33, a informat ministrul Șoigu, într-o reuniune cu președintele Vladimir Putin și Statul Major al armatei ruse, desfășurată în orașul Soci, de la Marea Neagră.
 
Potrivit ministrului, armata rusă a lansat o operațiune de amploare împotriva pozițiilor SI și ale frontului Fateh al-Sham în regiunile Idleb și Homs, în nord-vestul și în estul Siriei.
 
În această operațiune a fost implicată și fregata 'Amiral Grigorovici', de pe care au fost trase rachete de croazieră Kalibr, a precizat Șoigu.
 
Portavionul 'Amiral Kuznețov', singurul de care dispune armata rusă, a sosit săptămâna trecută în largul coastelor siriene pentru a consolida dispozitivul militar rus.
 
Portavionul, a cărui bază se află la Severomorsk, în Marea Barents, are la bord avioane de vânătoare SU-33, MiG-29KR și MiG29-KUBR, precum și elicoptere Ka-52K.
 
Un avion MiG-29K s-a prăbușit ieri în Mediterana în timp ce încerca să aterizeze pe 'Amiral Kuznețov'. Accidentul, provocat de o problemă tehnică, nu s-a soldat cu victime.
 
Navele ruse din largul Siriei sunt apărate de sisteme de rachete S-400 și S-300 și de sisteme de apărare de coastă Bastion situate pe teritoriul sirian.
 
Rusia dispune în Siria de o bază aeriană la Hmeimim, în fieful alawit al președintelui Bachar al-Assad, în apropiere de Lattakia, și de o bază navală la Tartous.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii