Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în SUA. ​O femeie a amenințat căî aruncă în aer o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti. Suspecta avea un copil în brațe

ro

22 Apr, 2019 17:34 1350 Marime text
O femeie care a intrat într-o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti purtând un copil pe braţul stâng şi arătând o armă cu mâna dreaptă a fost reţinută de enoriaşi după ce a ameninţat că va arunca în aer biserica, au afirmat poliţia şi martorii, relatează luni dpa, citat de Agerpres.ro. 

Predica ţinută într-o biserică din oraşul californian tocmai se încheia când a apărut o femei înarmată, în cursul după-amiezii, a declarat Ben Wisan, pastorul fondator al Bisericii TsidKenu. Slujbele acestei biserici au loc în fiecare an la Mount Everest Academy, o şcoală din Clairemont.

Wisan a cerut adunării de aproximativ 100 de persoane să iasă şi ''să înceapă să se roage'', dar membri ai bisericii au rămas şi au încercat să vorbească cu femeia, a spus el.

"Suntem o mare biserică a Duhului Sfânt, aşa că pacea lui Dumnezeu a fost peste întreaga biserică ", a declarat el unui reporter pentru OnScene TV.


David Miller, un puşcaş marin, a spus că este una dintre persoanele care au rămas în biserică pentru a încerca să detensioneze situaţia în siguranţă. Miller a declarat pentru OnScene TV că femeia făcea "comentarii nebuneşti" despre cum să-i înveţe pe unii oamenii să sufere şi că este nevoie ca oamenii să devină martiri.

El a spus că în timp ce membrii bisericii au început să se apropie încet de femeie, aceasta a îndreptat arma spre o parte din enoriaşi şi apoi asupra copilului ei, spunându-le să nu se apropie mai mult.

Atunci grupul, în care se afla şi Miller, a intervenit şi a luat copilul şi apoi arma din mâna femeii. Când poliţia a sosit după câteva minute, femeia a încercat să scape, a spus Miller. În cele din urmă, ea a fost reţinută de un ofiţer de poliţie. Ulterior a fost identificată ca fiind Anna Conkey, în vârstă de 31 de ani, şi a fost arestată pentru ameninţare cu armă.


Nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului. Deoarece Conkey a ameninţat că aruncă în aer clădirea în care avea loc slujba, ofiţeri cu câini de detectare a bombelor au verificat clădirea şi vehiculul femeii. Nimic periculos nu a fost localizat.

Wisan, pastorul, a spus că anchetatorii i-au spus ulterior că arma femeii nu era încărcată. El a spus că membrii bisericii o cunoşteau pe femeie şi că aceasta participase la slujbe în trecut. Locotenent al poliţiei din San Diego, Christian Sharp, a declarat că ofiţerii respectivi investighează dacă Anna Conkey este implicată într-un incident produs la aceeaşi biserică, cu o săptămână în urmă.

''Se pare că ar fi vorba de probleme mintale pe care vrem să le investigăm'', a declarat Sharp pentru OnScene TV.


Copilul femeii, o fetiţă de 10 luni, a fost luat în custodia protecţiei copilului, menţionat locotenentul. Poliţia a identificat, de asemenea, un al doilea copil, o fetiţă 5 ani, sănătoasă şi nevătămată. Ambele au fost duse la Centrul pentru copii din Polinsky, o unitate care găzduieşte copii separaţi de familia lor.

Potrivit unui blog personal şi social media, Conkey, o veterană în marină, a studiat limba engleză şi jurnalismul la Universitatea din San Diego. Ea a lucrat ca producător de media digital pentru NBC7 San Diego, ca asistent de producţie de ştiri la KPBS şi a publicat comentarii în The San Diego Union-Tribune.

Conkey şi-a împărtăşit adesea opiniile pe un blog personal şi pe canalul de YouTube. 

Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii