Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în SUA Candidații vor participa la acțiuni electorale până în ultimul minut al campaniei

ro

07 Nov, 2016 18:26 1090 Marime text
Candidații la alegerile prezidențiale din SUA prevăzute pentru mâine, Hillary Clinton (democrată) și Donald Trump (republican) urmează să participe la evenimente electorale luni noaptea, pe ultima sută de metri a campaniei, notează DPA, citat de Agerpres.

Astfel, Hillary Clinton are programat mitingul electoral final luni la ora locală 24:00 (marți, ora 05:00 GMT) în statul Carolina de Nord, în timp ce Donald Trump va apărea în fața susținătorilor săi din statul Michigan la ora locală 23:00 (marți 04:00 GMT).

În ultimele zile, atenția candidaților s-a concentrat pe 'statele cheie' (așa-numitele swing states), care sunt decisive în alegerea președintelui Statelor Unite. Câștigătorul va fi decis pe baza așa-numitelor voturi electorale acordate câștigătorului din fiecare stat, mai degrabă decât celui mai popular candidat la nivel național.

Donald Trump a început ziua de luni în statul Florida înainte de a se îndrepta spre Carolina de Nord, Pennsylvania, New Hampshire și Michigan, în timp ce Hillary Clinton s-a aflat în Pennsylvania înainte de a merge în Michigan, după care revine în Pennsylvania și apoi se îndreaptă spre Carolina de Nord.

Cursa electorală s-a intensificat în ultimele zile. Clinton încă este considerată favorită pentru a minimul necesar de 270 din cele 538 de voturi electorale.

În cele mai recente sondaje de opinie efectuate la nivel național, candidata democrată deține un avans de cel puțin două puncte procentuale în fața candidatului republican.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii