Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale poliţiştilor locali constănţeni. Minori, depistaţi în timp ce apelau la mila oamenilor

ro

02 Apr, 2018 11:04 1473 Marime text
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

O atenție deosebită se acordă minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.
Spre exemplu, pe parcursul lunii martie, polițiștii locali au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată pentru  neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.

Lucrătorii poliției locale iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus.

De asemenea, în perioada 01.03.2018-30.03.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței ( B.dul Mamaia /Str.Mihai Viteazul, B.dul 1 Mai /B.dul Theodor Burada, Str. Cumpenei / B.dul Aurel Vlaicu, B.dul A.L Lăpușneanu/ Str.Soveja, B.dul Ferdinand /B.dul Tomis), dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.

Echipajele poliției locale au aplicat 29 de sancțiuni contravenionale în valoare totală de 3.300 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.

Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse între 4,5 lei- 68 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii