Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de salvare în largul coastelor filipineze. Un feribot cu sute de persoane la bord s-a răsturnat

ro

21 Dec, 2017 12:20 1731 Marime text
Un feribot cu 251 de oameni la bord s-a răsturnat în largul coastelor filipineze, din cauza valurilor uriaşe, a anunţat BBC citat de Realitatea.net. . Potrvit Daily Mail, care citează declaraţia unui oficial al poliţiei locale, "există înformaţii că trei pasageri şi-ar fi pierdut viaţa".
 
Potrivit Gărzii de Coastă, există victime, dar nu au fost oferite informaţii suplimentare. Presa locală scrie că o parte dintre pasageri au fost salvaţi cu diverse ambarcaţiuni şi duşi pe o insulă din apropiere. Acţiunea de salvare este în continuare îngreunată de vremea extrem de nefavorabilă, iar elicopterele nu pot ajunge la locul accidentului din cauza taifunului care a lovit sudul arhipelagului.
 
Cel puţin 100 de oameni au fost salvaţi din valuri, a anunţat Biroul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă citat de DPA.
 
Accidentul s-a produs în largul oraşului Real, situat la 70 km est de capitala Manila, în timp ce ambarcaţiunea circula în condiţii meteo nefavorabile spre insula Polillo, a precizat purtătorul de cuvânt al gărzilor de coastă.
 
Feribotul avea o capacitate de transport de 280 de persoane, deci nu era supraîncărcat, însă presa a relatat despre o gaură enormă în carena ambarcaţiunii, care ar fi apărut chiar înainte de răsturnare.

Sursa: Realitatea.net. 
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii