Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Americană de Film pregătește măsuri împotriva lui Will Smith, de la suspendarea imediată sau temporară din Academie şi până la retragerea premiului Oscar câştigat

ro

29 Mar, 2022 21:09 1287 Marime text
Momentul în care Will Smith l-a lovit pe Chris Rock Foto captură video Youtube
La mai puţin de 24 de ore de la decernarea premiului Oscar pentru cel mai bun actor, Academia Americană de Film a demarat o analiză oficială în cazul lui Will Smith pentru palma dată în timpul ceremoniei lui Chris Rock, după gluma acestuia la adresa soţiei sale care suferă de alopecie, relatează EFE.



"Academia condamnă acţiunile domnului Smith la gala de aseară. Am început oficial o revizuire a incidentului şi studiem acţiunile şi consecinţele ulterioare, în conformitate cu statutul nostru, standardele de conduită şi legea din California'', notează luni într-un comunicat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice.


Acţiunile pe care le preconizează instituţia merg de la suspendarea imediată sau temporară din Academie, sau aplicarea unei sancţiuni şi până la retragerea premiului Oscar câştigat duminică seară de Will Smith pentru interpretarea sa din filmul "King Richard".



Încă de la momentul incidentului, mai mulţi membri ai Academiei au comentat cu titlu personal că organizaţia trebuie să adopte o măsură în acest sens.


Nu s-a vorbit despre altceva pe culoarele Teatrului Dolby şi nici la petrecerea care a avut loc după decernarea premiilor Oscar.


Chiar în timpul petrecerii, Academia a publicat un scurt mesaj pe Twiter în care afirma că nu sprijină "sub nicio formă" violenţa. Luni, Academia a distribuit presei codul său de conduită care, între alte aspecte, restricţionează "contactul fizic nesolicitat" şi cere ca membrii ei să fi trataţi cu respect.



Ultima actualizare a acestui cod a avut loc în 2017, în plină mişcare #MeToo împotriva hărţuirii sexuale.


Whoopi Goldberg, care face parte din Consiliul Guvernatorilor Academiei, este singura care a reacţionat public la incident, asigurând în programul pe care îl conduce, "The View", că, deşi palma va avea "unele consecinţe", nu vede retragerea premiului Oscar ca măsură plauzibilă.


În timpul discursului său de mulţumire şi în încercarea de a se face iertat, Will Smith a cerut iertare Academiei şi colegilor, dar nu şi lui Chris Rock.


Ulterior, într-un mesaj publicat luni, Smith i-a cerut oficial scuze lui Chris Rock. "Aş dori să-mi cer scuze în mod public faţă de tine, Chris. Am întrecut măsura şi am greşit. Sunt jenat şi acţiunile mele nu sunt un etalon al bărbatului care doresc să fiu. Nu există loc pentru violenţă într-o lume a iubirii şi bunătăţii", a spus el.



La rândul său, Chris Rock a ales să nu depună plângere împotriva lui Smith în legătură cu altercaţia de pe scenă, potrivit Departamentului de Poliţie din Los Angeles.


Consiliul Guvernatorilor Academiei are puterea de a disciplina membrii care încalcă codul de conduită, votând pentru suspendare sau expulzare din Academie. Nu este însă clar dacă conducerea Academiei plănuieşte să se întâlnească pentru a discuta despre această situaţie fără precedent.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii