Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

115 migranți, salvați de gărzile de coastă

ro

06 Nov, 2016 21:00 1444 Marime text
Gărzile de coastă libiene au anunțat duminică după-amiază că au salvat 115 migranți aflați la bordul unei bărci pneumatice în largul unei regiuni la est de Tripoli, în timp ce o persoană a murit înecată, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Ambarcațiunea lor s-a defectat sâmbătă la nord-vest de orașul Al Khums", la aproape 100 de kilometri est de Tripoli, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei libiene, colonelul Ayoub Qassem.

Operațiunea de salvare "a avut loc în jurul orelor 07.30 (05.30 GMT) și a durat două ore", a adăugat el, precizând că migranții au primit "îngrijiri medicale și umanitare" la sosirea în portul Al Khums, înainte de a fi predați autorităților de luptă împotriva imigrației ilegale.

Cei 115 migranți sunt de mai multe naționalități africane, iar migrantul decedat "a fost găsit mort în barcă. A căzut în mare și s-a înecat", a mai afirmat Ayoub Qassem.

Traficanții de persoane profită de haosul care s-a instalat în Libia după căderea regimului Gaddafi în 2011. Majoritatea plecărilor au loc din vestul țării cu destinația Italia, aflată la numai 300 de kilometri.

Semiluna Roșie libiană a anunțat sâmbătă că în ultima săptămână a recuperat corpurile a 40 de migranți care au murit înecați în largul capitalei Tripoli.

Alte zece corpuri au fost găsite în aceeași zi la bordul unei bărci pneumatice în largul coastelor libiene, în timp ce, tot sâmbătă, echipele de prim-ajutor au salvat din apele Mării Mediterane peste 2.200 de persoane, potrivit gărzilor de coastă italiene.

Vineri, în opt operațiuni similare au fost salvați aproximativ 1.200 de migranți, mai scrie AFP.


Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii