Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua zero", fixată luni Cine-l vrea executat silit pe Sarafu

ro

14 Jan, 2012 00:00 4821 Marime text
06_Stila_Sarafu_06.jpgNume binecunoscut în Constanţa, mai ales pentru confruntările mai degrabă sângeroase pe care le-a avut de-a lungul timpului cu renumiţii fraţi Vasea, numele lui Stila Sarafu figurează într-o înştiinţare transmisă de o bancă din Galaţi Judecătoriei Constanţa, prin care se anunţă scoaterea la vânzare a unui teren de-al lui Sarafu, evaluat la peste 145.000 de franci elveţieni, pe motiv că acesta nu şi-ar fi achitat datoriile către unitatea bancară. În replică, Stila Sarafu declară că este vorba despre o confuzie, infirmând faptul că ar fi luat un împrumut de la bancă. Executarea silită va avea loc la începutul săptămânii viitoare, luni.

La sfârşitul anului trecut, Judecătoriei Constanţa i-a fost transmisă o notificare din partea unui executor bancar ce acţiona în numele Volksbank Galaţi pentru recuperarea unei datorii pe care Stila Sarafu ar fi avut-o la unitatea bancară. În documentul datat 7 decembrie 2011, se arată că acesta a fost emis „având în vedere titlul executoriu, Convenţie de credit nr. 0140327/27.02.2008 (cu contract de garanţie reală imobiliară cu încheiere de autentificare nr. 506/27.02.2008 la BNP Rădulescu din Bucureşti), încheiate între SC Volksbank Romania SA în calitate de creditor şi Sarafu Stila în calitate de debitor garant ipotecar, împotriva debitorului Sarafu Stila, cu domiciliul indicat de creditoare în Constanţa (...)". Mai departe, executorul bancar se adresează Judecătoriei Constanţa cu cererea: „vă solicităm să dispuneţi afişarea în spaţii destinate a prezentei Publicaţii de vânzare I nr. 117/PF/2009 din 07.12.2011 privind pe debitorul Sarafu Stila, cu domiciliul indicat de creditoare în Constanţa (...)".

Sarafu: „Este o confuzie"


Foarte interesant, este de menţionat că domiciliul indicat de unitatea bancară pentru „debitorul Sarafu Stila" coincide cu domiciliul renumitului Stila Sarafu din Constanţa. Cu toate acestea, constănţeanul nu-şi explică modul în care au ajuns numele şi domiciliul său în dosarul băncii, în condiţiile în care spune că nu a solicitat niciun credit. Mai mult, Sarafu a precizat că nu-i aparţine terenul pe care banca a hotărât să-l scoată la licitaţie pentru lichidarea creditului. Astfel, în Publicaţia de vânzare I nr. 117/PF/2009 din data de 7 decembrie 2911 se arată: „prin prezenta publicaţi de vânzare, aducem la cunoştinţa generală că, în ziua de 16, luna ianuarie, anul 2012, ora 11.30 va avea loc în Galaţi (...) la sediul subsemnatului executor bancar vânzarea la licitaţie publică a unui imobil proprietate a debitorului garant ipotecar Sarafu Stila".

Teren de peste 1.500 mp


Conform sursei citate, este vorba despre un teren situat în intravilanul municipiului Constanţa, în suprafaţă totală de 1597 mp, „identificat ca Lotul nbr. 1, parte din Parcela A586/1, având următoarele laturi şi vecinătăţi: la Nord Vest - lotul nr. 19, pe o lungime de 40,95 ml, la Sud - Vest - drum acces, pe o lungime de 38,74 ml, la Sud - Est Regia de Apă, pe o lungime de 37,26 m şi la Nord - Est - Lotul nr. 9, pe o lungime de 34,81 ml, drum de acces, pe o lungime de 4,50 ml şi Lotul nr. 14, pe o lungime de 11,18 ml". Acelaşi executor bancar mai arată că „dreptul de proprietate este înscris în CF nr. 49837 cu caracter nedefinitiv a localităţii Constanţa, imobilul teren are nr. CAD 15837/1, precum şi cota indiviză aferentă lotului menţionat din Lotul nr. 10, în suprafaţă totală de 645 mp, având nr. CAD 15837/10 înscris în CF nr. 121730 cu caracter nedefinitiv a localităţii Constanţa şi respectiv din Lotul nr. 20, drum de acces, în suprafaţă totală de 742 mp, având nr. CAD 15837/20 înscris în CF nr. 121768 cu caracter nedefinitiv a localităţii Constanţa". Iar ca dovadă că lucrurile sunt destul de serioase cu privire la vânzarea terenului, este de menţionat că preţul a fost deja stabilit. Astfel, imobilul a fost evaluat la suma de 145.058 de franci elveţieni, conform raportului de expertiză întocmit de ETJ Chera Carmen din Constanţa. Totodată, pentru că este doar primul termen în licitaţia publică, iar terenul doar ce a fost scos la vânzare, preţul de începere al licitaţiei este de 145.058 de franci elveţieni. În documentul executorului bancar se mai arată că „menţionăm că la data emiterii acestei publicaţii de vânzare, imobilul în cartea funciară este grevat de următoarele sarcini: ipoteca notată în favoarea Volksbank România SA, somaţie imobiliară emisă de Executor Bancar Cosmin Caraman în dosarul execuţional nr. 117/PF/200 în data de 05.03.2010".

Executorul nu comentează

Nu în ultimul rând, toţi cei care mai pretind vreun drept asupra imobilului scos la vânzare prin licitaţie publică sunt invitaţi să anunţe executorul bancar înainte de data stabilită pentru vânzare, anume 16 ianuarie 2012, ora 11.30. „Invităm pe toţi cei care vor să cumpere imobilul să prezinte cu cel puţin cinci zile înainte de termenul de licitaţie ofertele de cumpărare în scris (...) şi să depună la dispoziţia executorului bancar dovada achitării cauţiunii reprezentând 10% din preţul la care a fost evaluat imobilul", se arată în finalul documentului afişat la Judecătoria Constanţa. Aşa cum am menţionat, contactat telefonic, Stila Sarafu a precizat că nu îl priveşte publicaţia de vânzare, el neavând credit la unitatea bancară respectivă. De asemenea, Sarafu a declarat că nu ştie cum au ajuns datele sale în dosarul de executare al băncii şi a spus că terenul ce va fi scos la licitaţie nu-i aparţine. La rândul său, executorul bancar Cosmin Caraman a precizat că nu poate face nicio declaraţie legată de acest subiect.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii