Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Blonde Avalanche 20”

ro

09 Sep, 2020 14:46 1447 Marime text
  • Exerciţiul „Blonde Avalanche” este o iniţiativă regională care are ca scop instruirea în comun a personalului Batalionului Multinaţional de Geniu „Tisa” 

Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Blonde Avalanche 20” va avea loc joi, 10 septembrie, în prezența locțiitorului șefului Stalului Major al Apărării, general-maior Vasile Toader, în facilitățile de instruire ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila, transmite Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Programul Zilei Distinșilor Vizitatori include un exercițiu demonstrativ, expoziție de tehnică militară și ceremonia de închidere a exercițiului, activități organizate începând cu ora 12.00 în poligonul „Vărsătura”.

Exerciţiul „Blonde Avalanche” este o iniţiativă regională care are ca scop instruirea în comun a personalului Batalionului Multinaţional de Geniu „Tisa” , care cuprinde militari din țările partenere - România, Ucraina, Slovacia, Ungaria, în vederea menţinerii şi perfecţionării deprinderilor în organizarea, planificarea şi executarea misiunilor specifice de limitare și înlăturare a consecințelor dezastrelor naturale.

La evenimentul de instrucție „Blonde Avalanche 20” iau parte aproximativ 200 de militari din structuri naționale terestre (geniu, logistice și EOD), de aviație și navale și, prin activitate on-line, parteneri din Slovacia, Ucraina și Ungaria. Personalul participant la exercițiu face parte din Batalionul Multinațional de Geniu „Tisa”.

Exerciţiul se desfăşoară anual, prin rotaţie, pe teritoriul statelor semnatare ale acordului dintre Guvernele României, Republicii Slovace, Republicii Ungare și Cabinetului de Miniştri al Ucrainei, țara noastră participând la toate exerciţiile desfăşurate din anul 2002 şi până în prezent cu structuri de geniu aparținând Forţelor Terestre.
Ediția 2020 se desfășoară în perioada 6 – 11 septembrie, în format restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de pandemia de COVID-19.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii