Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zice că nu are legături cu masoneria Generalul (r) Oscar Beneş şi-a făcut asociaţie

ro

28 May, 2013 00:00 6841 Marime text
General de brigadă, în rezervă, din Ministerul Apărării Naţionale, Ioan Oscar Beneş este de puţin timp preşedintele Asociaţiei „Orientul Constanţa”. Deşi la prima vedere asociaţia „Orient Constanţa” pare să aibă strânse legături cu Asociaţia Respectabila Lojă Steaua Dobrogei Orient Constanţa, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Constanţa şi comandant al Centrului Militar Zonal susţine că „Orient Constanţa”, entitatea pe care o cârmuieşte de câteva zile, nu are elemente comune cu masoneria. Şi cu toate acestea, după cum ne-a declarat şi Oscar Beneş, „Orient Constanţa” se va ocupa, printre altele, de promovarea excelenţei şi de organizarea unor acţiuni caritabile. 

Dar, să o luăm cu începutul. Pe data de 16 mai, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8444/212/2013, având ca obiect „acordare personalitate juridică”. Conform datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, Asociaţia Orientul Constanţa a avut calitatea de petent. În şedinţa din data 5 aprilie, Judecătoria Constanţa a admis cererea depusă de Ioan Oscar Beneş, dispunând înfiinţarea Asociaţiei Orientul Constanţa, cu sediul în municipiul Constanta, strada Celulozei nr. 6. Contactat telefonic, fostul general de brigadă Ioan Oscar Beneş a declarat că Asociaţia „Orientul Constanţa” nu este una masonică, însă se va ocupa de acţiuni caritabile, precum şi de promovarea excelenţei. De menţionat că, potrivit datelor pe care le deţinem, adresa mai sus precizat nu figurează în lista de contact a organizaţiilor masonice din România.

Ce donează masonii. Oficial

Şi dacă tot am făcut referire la acţiuni caritabile şi la masoni, fără a avea vreo legătură cu Asociaţia  Orientul Constanţa”, trebuie precizat faptul că, potrivit Marii Loji Naţionale din România, masonii au organizat, la Constanţa, mai multe acţiuni umanitare, cum ar fi: pachete pentru un număr de 120 de copii (60 de fete şi 60 de băieţi) de la grădiniţe din comuna Cumpăna, sponsorizarea unei familii fără posibilităţi din Basarabi cu suma de 5.000 de lei, sponsorizarea a două familii fără posibilităţi din Mangalia cu câte 1.000 de euro, sponsorizarea unui număr de 100 de copii de la Casa de copii de la Nazarcea cu pachete pentru Crăciun, precum şi cu suma de 3.000 de euro pentru haine, sponsorizarea unui număr de 56 de copii de la Casa de copii cu probleme mentale din Techirghiol cu pachete de Crăciun, lenjerie de pat pentru Secţia Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa şi acţiuni ospitaliere în valoare totală de peste 40.000 de lei constând în: înmânarea de cadouri de Crăciun unui număr de 250 de copii, masa de prânz pentru 200 de copii săraci, donaţii la Grădiniţa de copii cu handicap din Medgidia, constând în cadouri şi notebook-uri. „Farul Ospitalier a demarat un program de sprijinire a Şcolii nr. 2 din Babadag, care este cea mai veche şcoală din Dobrogea, construită în 1882. Prin implicarea concretă a Fraţilor, au fost donate cărţi pentru bibliotecă, a fost înlocuită instalaţia de încălzire (actualmente sobe cu lemne) şi au fost înglobate (legate) cu construcţia propriu-zisă grupurile sanitare, care se aflau într-o anexă separată”, potrivit  Marii Loji Naţionale din România.

Ofiţer 1 în statul major al artileriei Armatei 1
 
Potrivit site-ului clubulamiralilor.ro, Ioan Oscar Beneş a fost comandant pluton autotunuri la Regimentul 34 Mecanizat „Constanţa” - Topraisar, 1967 - 1969, comandant de baterie autotunuri la Regimentul 34 Mecanizat „Constanta” - Topraisar, 1969 - 1972, ofiţer în statul major al artileriei Diviziei 9 „Mărăşeşti” -  Constanţa, 1975 - 1977, şef al statului major al Regimentului 13 Artilerie -  Medgidia, 1977 - 1979, şef al cercetării artileriei Diviziei 9 mecanizată „Mărăşeşti” -  Constanţa, 1979 - 1982, locţiitor al şefului artileriei Diviziei 9 „Mărăşeşti”, 1982 - 1985, şef al biroului operaţii şi pregătire de luptă în Comandamentul Direcţiei Lucrări în Economia Naţională, 1986, comandant al Detaşamentului 2 Construcţii - Călăraşi, la combinatul siderurgic, 1988, inginer şef la Detaşamentul 19 Construcţii - Bucureşti, 1989, ofiţer 1 în statul major al artileriei Armatei 1 - Bucureşti, 1990, şef al Punctului de comandă învăţământ în Academia Militară - Bucureşti, 1990 - 1995, conferenţiar în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare - Bucureşti, 1990 - 1995, comandant al Centrului Militar Judeţean, Constanţa, 1995 - 2000, a fost trecut în rezervă în anul 2000, iar în perioada 2000 - 2009 a îndeplinit diferite funcţii în societatea civilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dudea 24 Oct, 2016 15:24 Crdeam ca masoneria este o chestie serioasa. Acum m-am lamurit, e un fel de jucarie pentru unii care se autobaga in seama. Nu cumva au si subventii de la guvern? cate masonerii bantuie prin Romania? La ce bun? Poate au pentru ei personal vreun interes, ca pentru tara nu se intrevede nimic. Oare cei ce sunt masonieri, sunt acum mai onorabili? Sunt ei persoane exemplare pentru natiune? Sau acolo pun la cale afacerile lor? Ce afaceri? Ce folos are aceasta tara de pe urma lor? Nu cred in ei. Rele mai rele decat relele ce ne ameninta ca popor, cred ca se pot face. Pentru a face bine acestui popor este nevoie de luptatori, care pun mai presus interesele Patriei decat interesele personale. Pana acum nicio masonerie nu a dovedit nimic. Toti explica despre pasoptisti si unionisti si despre Kogalniceanu si Alecsandri. Da, dar e prea de demult, nenorocirile prezente ne preocupa si viitorul incert al acestei tari. Om mai trai si om mai vedea. Incredere prea mare nu am in astfel de persoane.