Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane au fost evacuate Incendiu la Căminul studenţesc din Pescărie (galerie foto)

ro

29 Sep, 2014 00:00 2710 Marime text
La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale, două cu apă şi spumă şi o autoscară, dar şi un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa
 
Început de an universitar cu peripeţii în Constanţa. Un incendiu a izbucnit ieri, în jurul orei 14.00, la Căminul studenţesc numărul 2 din Pescărie, care aparţine Universităţii „Ovidius“. În timp ce tinerii îşi cărau bagajele pentru a se instala în camerele ce le-au fost repartizate, focul a cuprins o încăpere aflată la etajul cinci. Din fericire, în cameră nu se afla nimeni. Imediat, pompierii au fost chemaţi, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, să stingă focul. Aceştia s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, astfel că în 15 minute au lichidat incendiul.
 
O mână de ajutor au dat şi studenţii, care, până la sosirea pompierilor, pentru a preveni extinderea focului la celelalte camere, au aruncat pe geam o saltea care ardea. În cameră au fost distruse de flăcări mai multe materiale textile, o saltea şi două paturi. Potrivit pompierilor, focul a pornit ca urmare a unui scurtcircuit produs la unul dintre prelungitoarele din cameră.

Două persoane, scoase din cămin cu autoscara  

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale, două cu apă şi spumă şi o autoscară, dar şi un echipaj SMURD. Aproximativ 35 de persoane au fost evacuate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Două persoane au primit îngrijiri la faţa locului de la echipa SMURD, acestea suferind un atac de panică la momentul incendiului. Cei doi studenţi au fost evacuaţi de pompieri cu autoscara, întrucât la acel moment nu era posibilă scoaterea acestora din clădire pe casa scării. Nicio persoană nu a fost intoxicată cu fum şi nu a fost necesară transportarea la spital.

Camera va fi renovată  

Administratorul căminului a declarat, în urma incidentului, că astăzi urmează ca încăperea să fie renovată, iar ulterior predată studenţilor care au fost repartizaţi aici. Va fi adus mobilier nou şi încăperea va fi zugrăvită, a explicat administratorul. Cât timp camera se va afla în renovare, studenţii vor fi găzduiţi într-o altă încăpere. Administratorul căminului a apreciat că studenţii au reacţionat prompt şi au dat dovadă de mult spirit de echipă, fiind primii care au intervenit pentru stingerea focului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii