Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Zeci de furturi în case din Constanţa. Şapte persoane, băgate în arest!

ro

03 Mar, 2017 14:33 4675 Marime text
Ca urmare a cercetărilor efectuate în cazul comiterii mai multor furturi din locuințe, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, bănuit de comiterea faptelor.
   
Astfel, în perioada iulie - noiembrie 2016, cel în cauză, aflat în arest preventiv, ar fi comis şapte furturi din locuințe, iar în urma extinderii cercetărilor, polițiștii constănțeni au stabilit că bărbatul ar mai fi comis alte 17 furturi din locuințe, în perioada septembrie 2015 - noiembrie 2016.
     
De asemenea, a fost probată activitatea infracţională a încă cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani și a două femei, de 37, respectiv 39 de ani, toți din Constanța, bănuiți că ar fi achiziționat, în mod repetat, diverse bunuri sustrase din locuinţe de către bărbatul în vârstă de 39 de ani.
 
Faţă de toate cele şapte persoane a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanțe, urmând ca astăzi să fie prezentate instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare, acestea fiind introduse în C.R.A.P.  al I.P.J. Constanța.     

UPDATE! ora 16.30 Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

La data de 03.03.2017, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut B.I., cercetat pentru săvârşirea a opt infracţiuni de complicitate la infracţiunea de furt calificat, prev. de art. 48 alin.2 rap. la art. 228 alin.1 – 229 alin.1 lit. b), d) şi alin. 2 lit. b) din C.pen, cu aplic. art. 41 din C.pen şi art. 38 alin. 1 C. Pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că:

În vara anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M, de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat telefonul mobil marca Asus Selfie sustras de inculpatul M.D.M. în data de 02.07.2016, din locuința persoanei vătămate R.M. din mun. Constanţa, str. Cişmelei, jud. Constanţa.
La începutul lunii noiembrie, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M., de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat laptopul marca HP sustras de inculpatul M.D.M. în data de 29.10.2016, din locuința persoanei vătămate D.C.D. din mun. Constanţa, Aleea Hortensiei, Jud. Constanţa.

În cursul lunii noiembrie a anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M. de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat laptopul marca Acer sustras de inculpatul M.D.M. în data de 03.11.2016, din locuința persoanei vătămate M.E.C. din mun. Constanţa, Aleea Mărgăritarelor, Jud. Constanţa.
În vara anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M. de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat tableta marca Lenovo sustrasă de inculpatul M.D.M. în data de 04.08.2016 din locuința persoanei vătămate R.C.V. din mun. Constanţa, str. Cişmelei, Jud. Constanţa.

În vara anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M., de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat laptopul marca Asus, tastatura wireless marca Logitech și camera web sustrase de inculpatul M.D.M. în noaptea de 02/03.07.2016 din locuința persoanei vătămate T.S. din mun. Constanța, Aleea Heracleea, jud. Constanța.
În cursul lunii mai a anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M., de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat camera foto digitală marca Canon EOS 1200 D sustrasă de sustrasă de inculpatul M.D.M. în noaptea de 21/22.05.2016 din locuinţa persoanei vătămate D.A. din mun. Constanța, Aleea Dispensarului, jud. Constanţa.

În luna iunie a anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M., de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a cumpărat telefonul marca Allview P5 PRO sustras de inculpatul M.D.M. în data de 23.05.2016 din locuinţa persoanei vătămate M.S.D. din mun. Constanţa, Aleea Topolog, jud. Constanţa.
În cursul lunii iulie a anului 2016, în urma unei înțelegeri anterioare avută cu inculpatul M.D.M., de a cumpăra şi de a valorifica bunuri pe care acesta urma să le sustragă din locuinţe, a primit şi valorificat telefonul mobil marca Samsung Galaxy S6 sustras de inculpatul M.D.M. în noaptea de 23/24.06.2016 din locuinţa persoanei vătămate C.G. din mun. Constanța, Aleea Căprioarei, jud. Constanța.

"Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" - se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii