Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zanfir Iorguş, trimis în judecată de procurorii DNA alături de fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş (document)

ro

21 Mar, 2015 00:00 2039 Marime text
Fostul primar al oraşului Mangalia, Zanfir Iorguş, şi fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, în stare în libertate. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite.
 

 „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Zanfir Iorguş, la data faptelor, primar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța, şi Paul Liviu Botaş, la data faptelor, viceprimar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată“, se arată în comunicatul DNA remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
În urmă cu opt ani, au organizat o licitaţie pentru construirea unui obor de animale, o investiţie pentru care nu aveau aprobarea Consiliului Local şi care, de fapt, nu a fost realizată. Prin urmare, plăţile au fost făcute „în mod nelegal“, bugetul local fiind prejudiciat cu aproape 500.000 de lei, susţin procurorii DNA.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2006 - 4.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit și respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziție publică conform OUG nr. 34/2006, pentru executarea obiectivului de investiții Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea Consiliului Local, iar plățile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al municipiului Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor și a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiții Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr. 34/2006, către SC Euro Coram SRL, deși oferta acesteia era neconformă. Ulterior, în perioada 22.03.2007 - 19.04.2007, a efectuat mai multe plăți nelegale din fonduri publice către societatea menționată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct și nemijlocit la prejudicierea bugetului local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei“, se precizează în comunicatul DNA.
 
În acest dosar, a fost impus sechestru asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, care-i aparţin lui Zanfir Iorguş.
 
„În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, categoria de folosință curți, construcții, aparținând inculpatului Iorguș Zanfir, până la concurența sumei de 490.011,12 lei, în vederea recuperării prejudiciului.
Primăria municipiului Mangalia a precizat că se constituie parte civilă împotriva inculpaților cu suma de 490.011,12 lei.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a menţine măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale“, se arată în comunicatul citat.

Ce spune Registrul Comerţului

SC Euro Coram SRL a fost înregistrată la data de 18.09.2002, are sediul social în municipiul Mangalia, strada Republicii, nr 1 şi are ca obiect de activitate „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, potrivit Registrului Comerţului.
 
În firmă, unic asociat şi administrator este Daniela Filip, de 52 de ani, născută în Timişoara. Aceasta mai este asociat şi administrator al firmei Comart Line Sistems SRL, radiată.
 
Conform vrăjitorul.eu, la finalul anului 2013, SC Euro Coram SRL declarase o cifră de afaceri de 246.723 de lei şi un număr de patru salariaţi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii