Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Week-end plin de evenimente pentru pompieri. Au intervenit la peste 5.000 de solicitări

ro

11 Oct, 2021 10:19 1178 Marime text
  • Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 22 de accidente rutiere
  • Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 261 de incendii. 
  • Echipajele SMURD au acționat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 4.198 persoane aflate în dificultate.

A fost un week-end aglomerat pentru pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Militarii au intervenit la stingerea a 261 de incendii și pentru descarcerarea unor victime ale accidentelro rutiere. 

În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii militari au gestionat 5.151 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 4.198 persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 261 de incendii, precum și în alte 746 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată.

De asemenea, din totalul de 261 de incendii, 109 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști și vegetație uscată, fiind afectate aproximativ 450 ha.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 22 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. 

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

Intervenția de vineri a pompierilor călărășeni, în urma producerii unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Cuza Vodă. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană a fost găsită decedată.

O altă intervenție a avut loc sâmbătă, în localitatea Niculițel, unde pompierii tulceni au fost solicitați să intervină în urma unei explozii, urmate de incendiu, la o locuință. În ciuda intervenției prompte a salvatorilor, o persoană a fost găsită decedată.

De asemnea, o intervenție care a presupus efort susținut din partea pompierilor suceveni a avut loc pe raza localității Pătrăuți, tot în cursul zilei de duminică, când salvatorii au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea și acordarea măsurilor de prim ajutor victimelor unui accident rutier. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, iar în urma acestuia au rezultat patru victime. După acordarea primului ajutor medical, salvatorii au transportat 3 persoane la spital. Din nefericire, în urma impactului, 1 persoană si-a pierdut viața.

Tot în cursul zilei de duminică, pompierii bucureșteni au intevenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un restaurant, care s-a propagat și la un imobil din vecinătate, în localitatea Popești-Leordeni. Peste 70 de pompieri care au încadrat 16 mașini de stingere s-au deplasat de urgență la locul evenimentului, unde au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 900 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, însă din nefericire o persoana si-a pierdut viața în urma acestui incident. 

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii