Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Week-end însângerat la Constanţa Patru tineri morţi în două accidente. Vezi ce spun poliţiştii de la Rutieră

ro

19 Aug, 2013 00:00 4156 Marime text
Tragediile au fost înregistrate ieri, în doar câteva zeci de minute. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa spun că primul accident a avut loc în jurul orei 04.00, pe drumul judeţean 395, la ieşire din localitatea Plopeni. Oamenii legii spun că şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac. Ulterior impactului, trei tineri au decedat, aceştia fiind găsiţi carbonizaţi. Până la închiderea ediţiei, poliţiştii de la Rutieră nu reuşiseră să stabilească identităţile celor trecuţi în nefiinţă.

În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că, ieri, în jurul orei 04.17, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de producerea unui accident rutier pe DJ 395, la ieşire din localitatea Plopeni. „Din primele cercetări la faţa locului, s-a stabilit că un autoturism care circula dinspre Chirnogeni către Plopeni, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. Ulterior impactului, autoturismul a luat foc”, conform organelor de anchetă. La faţa locului au fost descoperite trei persoane carbonizate. Aseară, poliţiştii de la Rutieră nu reuşiseră să stabilească identităţile celor trecuţi în nefiinţă.
Tot ieri, în jurul orei 05.35, Daniel Marin Costache, de 24 de ani, din Cernavodă, a condus un autoturism pe DJ 223, dinspre Cernavodă către Cochirleni, şi, ajungând la km 57, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentelor.
În urmă cu o săptămână, alte cinci persoane au decedat în accidente rutiere. Pe data de 10 mai, (sâmbătă) în jurul orei 17.30, Lucia Filoti, de 20 de ani, fostă jucătoare a clubului de fotbal Şantierul Naval Constanţa, a condus un autoturism pe DN 22 C, dinspre Constanţa către Medgidia. În momentul în care a ajuns la kilometrul 33 + 400 metri, din cauza neatenţiei în conducere şi a vitezei excesive, spun poliţiştii, şoferiţa a pierdut controlul direcţiei către partea stângă a sensului de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune lateral stânga cu un copac. În urma accidentului, Lucia Filoti şi Mihai Spirolani, cadru militar la Ministerul Apărării Naţionale, pasager dreapta faţă, au decedat la faţa locului.

Ionel Trifu, de 24 de ani, din Nisipari, pasager pe bancheta din spate, s-a ales cu răni. Pe data de 11 august (duminică), în jurul orei 12.20, Gheorghe Paulenco, de 59 de ani, din Bârlad, a condus un autoturism marca Dacia pe DN 2A, dinspre Hârşova către Constanţa. În momentul în care a ajuns la kilometrul 148 + 200 m, din cauza neatenţiei în conducere, poliţiştii spun că şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism VW condus regulamentar din sens opus de Adrian Furtună, de 49 de ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a lui Gheorghe Paulenco, a Anicuţei Paulenco, de 58 de ani, din Bârlad, şi a unei persoane de sex feminin de aproximativ 60 de ani a cărei identitate nu a putut fi stabilită, toţi pasageri în primul autoturism, şi vătămarea corporală gravă a lui Petru Matei, de 70 de ani, din Galaţi, pasager în primul autoturism. Din cel de-al doilea autoturism a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferului şi vătămarea corporală gravă a minorei Bianca Andreea F.  

18 august 2013, cea mai „neagră” zi din ultimii ani   

Conform statisticilor Poliţiei Rutiere Constanţa, în data de 18 august 2008, în judeţul Constanţa s-au produs 7 accidente rutiere soldate cu o persoană decedată, o persoană rănită grav şi şase persoane rănite uşor. Asta în timp ce în data de 18 august 2009 s-au produs şase accidente rutiere soldate cu şase persoane rănite uşor. De menţionat că în ziua de 18 august 2010, la nivelul judeţului Constanţa, s-au produs trei accidente rutiere, soldate cu trei persoane rănite uşor, iar în data de 18 august 2011 s-au produs cinci accidente rutiere, soldate cu o persoană rănită grav şi 9  persoane rănite uşor.
Poliţiştii mai spun că, în data de 18 august 2012, în judeţul Constanţa, s-au produs cinci accidente rutiere, soldate cu 5 persoane rănite uşor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii