Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, decorat de președintele României. Care este motivul decorării

ro

25 Jun, 2020 02:52 3966 Marime text

 
  • Șeful Statului Major al Forțelor Navale decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari
 
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 544 din 24 iunie a fost publicat  Decretul numărul 327 privind conferirea Ordinului Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, viceamiralului Alexandru Mîrșu.

Decretul este semnat de președintele României Klaus Iohannis și contrasemnat de primul ministru Ludovic Orban.

Conferirea ordinului s-a făcut „în semn de apreciere deosebită a profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul carierei militare, pentru contribuția avută la modernizarea Forțelor navale și la promovarea imaginii Armatei României.

 

Reamintim că la data de 15 iunie, președintele României a semnat decretul privind trecerea în rezervă a viceamiralului cu trei stele Alexandru Mîrşu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, începând cu data de 30 iunie anul acesta.


Alexandru Mîrşu s-a născut la data de 17 iunie 1962, în Constanţa, a absolvit Liceul Industrial nr. 2 Mangalia, iar în perioada 1980-1984, a urmat cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“, Facultatea Navigaţie.
 
După absolvirea Institutului de Marină, a activat în calitate de comandant unitate de luptă artilerie la Dragoarele de Bază 13 şi 14, apoi a fost numit comandant unitate de luptă arme sub apă la Vânătorul de Submarine 33.

Începând cu anul 1988, Mîrşu a îndeplinit funcţiile de specialist cu artileria în Statul Major al Divizionului de Vânătoare de Submarine şi de şef Birou operaţii şi pregătire pentru luptă.

Ulterior, a fost promovat comandant al Vânătorului de Submarine 31 din Divizionul de Corvete de la Midia.

În anul 1999, a fost numit comandant al Dragorului Maritim 29 şi, ulterior, a fost numit comandant al Secţiei 1 Dragoare Maritime.

Începând cu luna iulie 2001, a fost şeful de Stat Major al aceluiaşi divizion, iar din anul 2004, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Divizionului Nave Minare-Deminare.

În anul 2005, a fost promovat în funcţia de şef al operaţiilor în Comandamentul Operaţional Naval, apoi şef al operaţiilor în Statul Major al Forţelor Navale. La data de 1 decembrie 2006 a fost numit comandant al Flotilei 56 Fregate, iar trei ani mai târziu, a fost promovat în funcţia de locţiitor al comandantului Flotei.

Prin ordin al ministrului apărării naţionale, la data de 7 iulie 2010, a fost numit comandant al Flotei. 

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii