Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:32 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti proaste pentru Mihai Perifan şi Damu Fudulea (rechizitoriu)

ro

29 May, 2015 00:00 2323 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, și Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, rămân în arest. Decizia a fost luată de judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, în dosarul în care cei doi au fost deferiți Justiției de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru presupuse fapte de corupție.
 
Conform datelor oficiale, judecătoarea Marinela Mitan a constat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luate față de Perifan și Fudulea, măsură pe care a menținut-o. Mai mult decât atât, Mitan a respins ca nefondate cererile de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar ori arestul la domiciliu. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, potrivit sursei mai sus citate.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă.

Citește și 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)


Începe judecata lui Mihai Perifan, de la Protecţia Consumatorilor, şi a lui Damu Fudulea, inspector Antifraudă (rechizitoriu)

Bani în cutia de medicamente
Cronologia unui flagrant marca DNA. Cum a fost prins şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa (document+rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigica 29 May, 2015 23:32 Dar pe Costica Zelca nu il intreaba nimeni cum a facut atata porcoi de bani din 1990 pana acuma, asa am fi si noi curiosi sa aflam DNA sau Antifrauida nu ??????????