Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru şoferi Guvernul a decis ca Programul „Rabla“ să fie corelat cu Programul „Prima maşină“

ro

01 Apr, 2016 00:00 1609 Marime text
Guvernul a decis, prin hotărâre, ca voucherele obţinute prin Programul „Rabla” să poată fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin Programul „Prima maşină“.
 
„Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale, astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul «Rabla») pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism“, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 de lei, la care se adaugă TVA.
 
Prin aceeaşi hotărâre, Guvernul a stabilit ca, pentru 2016, plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului „Prima maşină” să fie de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanţii.
 
Pentru programul de stimulare a achiziţionării de maşini noi electrice şi hibride („Rabla Plus”) s-au alocat 75 de milioane de lei, potrivit hotărârii de Guvern.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii