Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Botomei, „decanul” Baroului Bacău Achitat la Constanţa, menţinut în arest de Înalta Curte

ro

20 May, 2013 00:00 2714 Marime text
Vasile Botomei, băcăuanul cercetat de procurori pe motiv că ar fi exercitat activităţi şi acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege şi neavând dobândită calitatea invocată, rămâne în arest. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, este definitivă şi vine la scurt timp după ce Botomei a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Constanţa într-un alt dosar, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece fapta nu a fost săvârşită de individ. 

Concret, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată că, la data de 8 mai, Vasile Botomei a fost încătuşat sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, exercitarea fără drept a unei profesii, folosirea fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, „UNBR”, folosirea însemnelor specifice profesiei în alte condiţii decât cele prevăzute de lege şi înşelăciune.
Potrivit organelor de anchetă, Botomei a „introdus în circuitul civil înscrisuri cu conţinut neadevărat prin folosirea de denumiri şi însemne, a exercitat activităţi şi acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege şi neavând dobândită calitatea de avocat, activitate prin care a reuşit să inducă în eroare mai multe părţi vătămate, cărora le-a creat un prejudiciu în cuantum total de 9.500 de lei”. „În scopul inducerii în eroare şi a altor persoane, inculpatul Botomei Vasile a publicat în mod repetat anunţuri în ziare locale, precum şi pe site-ul pe care îl administrează, www.unbr.info, din care reieşea faptul că organizează concursuri de admitere pentru avocaţi stagiari şi definitivi”, potrivit Parchetului General al României. Arestarea lui Vasile Botomei vine la scurt timp după ce individul a fost achitat într-un cauză separată, judecată la Constanţa, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece fapta nu a fost săvârşită de bărbat. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a încetat procesul penal faţă de Botomei pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • POLO 23 May, 2013 17:59 Nu a fost achitat, a incetat procesul penal deoarece s-au prescris faptele. Asa inseala pe toata lumea !