Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urma să se căsătorească de Sfinţii Petru şi Pavel Marinarul Nicu Geană, dispărut în zona Portului Constanţa, este de negăsit

ro

22 May, 2013 00:00 2338 Marime text
Nicuşor Geană, de 32 de ani, din Constanţa, bărbatul căzut în apă la data de 7 mai în zona portului Constanţa, este de negăsit. Azi se împlinesc două săptămâni de la dispariţia constănţeanului. Prietenii îl caută în fiecare zi pe digurile Constanţei, până la Agigea şi Eforie.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa spune că, în seara zilei de 7 mai, la ora 22.30, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime au fost sesizaţi telefonic de către dispecerul de serviciu din cadrul unei societăţi comerciale despre faptul că un marinar din cadrul societăţii a căzut în acvatoriul portuar. Din primele verificări s-a stabilit că marinarul, Nicuşor Geană, din Constanţa, fiind de serviciu pe o pilotină ce aparţine societăţii comerciale, în timp ce efectua operaţiuni de debarcare a pilotului de la bordul unei nave, pavilion Singapore, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă, în aproprierea digului de larg- Port Constanţa Sud - Agigea. La faţa locului s-au deplasat ambarcaţiuni aparţinând Căpităniei Port Constanţa, poliţişti din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai ARSVOM, precum şi ai societăţii în cauză, care au efectuat operaţiuni de căutare a marinarului în apele bazinului portuar. Totodată, reprezentanţii Căpităniei Zonale Port Constanţa au luat măsura suspendării operaţiunilor de intrare şi ieşire a navelor din Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea, timp de câteva ore, pentru a se continua operaţiunile de căutare a marinarului în condiţii de siguranţă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Pe data de 8 mai, un elicopter al Forţelor Navale Române a participat la operaţiunile de căutare a marinarului. Aria de survol a fost cuprinsă între Tuzla, Eforie şi digul de sud al Portului Constanţa, pe o suprafaţă de aproximativ trei mile marine pătrate, la altitudine joasă. Misiunea s-a executat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia unitară în situaţii de urgenţă. Operaţiunea elicopterului IAR 330 Puma Naval de căutare s-a desfăşurat în intervalul orar 12.30-15.00, ca urmare a solicitării Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, transmisă Statului Major General. Nicuşor Geană urma să se căsătorească pe 29 iunie, chiar de ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii