Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Incendiu de amploare la Mănăstirea Buciumeni, județul Suceava. Intervin pompierii cu mai multe autospeciale (GALERIE FOTO)

ro

12 Mar, 2022 17:55 2048 Marime text

Imagine de la incendiu, foto: ISU Suceava

UPDATE 2

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava precizează că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei lumânări lăsată aprinsă și nesupravegheată.

Au ars materialele combustibile din interiorul unei chilii, pe aproximativ 70 mp, dar suprafața totală afectată, inclusiv din cauza gazelor fierbinți și a fumului degajat, a fost de aproximativ 300 mp (la nivelul mansardei corpului de chilii).

UPDATE

Conform informațiilor furnizate de autoritățile sucevene, 15 persoane au fost evacuate de către pompieri, iar alte 8 s-au autoevacuat.

Totodată, o persoană a suferit un atac de panică, având nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. În urma monitorizării efectuată de paramedicii echipajului SMURD, aceasta a refuzat transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Incendiul a fost localizat și lichidat. 

Incendiul de la Mănăstirea Buciumeni, foto: ISU Suceava

Știre inițială 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Suceava au fost solicitați în această după-amiază să intervină pentru stingerea unui incendiu izbuncit la Mănăstirea Buciumeni din Fălticeni. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, incendiul a izbucnit la o clădire de chilii. 

„Flăcările se manifestă la mansarda clădirii. Intervin pompierii militari și civili (din comunele Baia și Cornu Luncii), cu 8 autuspeciale de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Misiunea este în dinamică” - a precizat Alin Găleată. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii