Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Uneori, noile reglementari legislative sunt aplicate gresit"

ro

26 Jul, 2003 00:00 760 Marime text

Declaratia apartine procurorului general al Romaniei, Joita Tanase * El a mai spus ca, de cand se afla in aceasta functie, au fost promovate cele mai putine recursuri in anulare * Referindu-se la rambursarile ilegale de TVA, procurorul Tanase a spus ca aceasta este o cauza complexa si s-a dat un termen de control * In scurt timp, procurorii constanteni vor definitiva si acest caz

Pe parcursul a doua zile, la hotelul "President" din municipiul Mangalia a avut loc intalnirea de lucru a conducerii Ministerului Public cu procurorii generali ai Parchetelor de pe langa Curtile de Apel si prim-procurorii Parchetelor de pe langa Tribunale. Ieri, a avut loc o conferinta de presa organizata de procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, la hotelul "President" din Mangalia. In cadrul acesteia s-a discutat si analizat, in principal, activitatea Ministerului Public in primul semestru al acestui an, dar nu s-a ocolit nici subiectul privind combaterea coruptiei si a crimei organizate. Referitor la rata criminalitatii, aceasta s-a pastrat in media ultimilor cinci ani. De la inceputul anului si pana in prezent, au fost trimisi in judecata peste 36.000 de inculpati, cea mai mare pondere, de 50%, inregistrandu-se la infractiunile impotriva patrimoniului. Totodata, se mentin infractiunile de violenta, fiind in crestere faptele comise in familie, printre acestea in "top" aflandu-se omorul. Procurorii prezenti la intalnire au abordat si sarcinile ce le revin privind reforma din justitie. Facand referire la noile modificari ale Codului de Procedura Penala, procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, a mai spus: "Uneori, aceste noi reglementari au fost interpretate si aplicate in mod gresit si de aceea am actionat pentru a fi corect aplicate".

Recursul in anulare va fi desfiintat

Intrebat de catre jurnalisti daca promovarea recursurilor in anulare se fac in interes politic, Joita a negat cu desavarsire acest aspect, mentionand ca, in scurt timp, aceasta cale de atac va fi desfiintata. "De cand ma aflu in aceasta functie, am promovat cele mai putine recursuri in anulare, in materie penala fiind admise 93%, iar in materie civila, 57 %, ceea ce demonstreaza ca am avut dreptate", a specificat Tanase Joita. In legatura cu renumitul caz de la Negru Voda, in care au fost confiscate 174 de kilograme de heroina, procurorul general al Romaniei a mentionat ca dosarul se afla pe masa procurorilor de la Curtea Suprema de Justitie si, in scurt timp, va pleca la instante. El a dat ca exemplu pozitiv acest caz deoarece, in speta respectiva, au fost anihilate trei retele internationale de traficanti de droguri si au fost confiscate peste 500 de kilograme de heroina, in dosar fiind arestati 20 de inculpati. Referitor la rambursarile ilegale de TVA, si in mod special la dosarul lui Emil Oprea, Joita Tanase a spus ca aceasta este o cauza complexa si s-a dat un termen de control, dar, in scurt timp, procurorii constanteni vor definitiva si acest caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii