Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde se duc inspectorii de Integritate Constănţeanul mason de la ANI, auditor la Ministerul Mediului (Documente)

ro

31 Jan, 2012 00:00 5505 Marime text
Ani.jpgVasile Petrişor, în prezent auditor superior în cadrul Ministerului Mediului şi al Pădurilor, menţiona în declaraţia de interese că deţine 3,84% din societatea Cavalerii Dobrogei

După ce Tribunalul Constanţa a decis că nu este competent să tranşeze litigiile dintre Agenţia Naţională de Integritate şi foştii angajaţi constănţeni, Violeta Florica Agop şi Vasile Petrişor, Tribunalul Bucureşti le-a dat termene de judecată tocmai în martie 2013. Dar pentru că timpul nu stă în loc nici pentru foştii angajaţi, dar nici pentru Agenţia Naţională de Integritate, inspectorii constănţeni s-au reorientat profesional. Astfel, Violeta Florica Agop este angajată a Curţii de Conturi, iar Vasile Petrişor, al cărui nume se leagă de asociaţia „Cavalerii Dobrogei" - cunoscută drept lojă masonică - , s-a îndreptat spre Compartimentul Audit al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

După cum arătam în ediţiile anterioare, cei doi foşti inspectori de integritate au fost daţi în judecată de Agenţia Naţională de Integritate în cadrul unor acţiuni în răspundere patrimonială, litigii prin care angajatorul solicită instanţei repararea prejudiciului pe care l-ar fi suferit din vina salariatului. În vara anului trecut, Tribunalul Constanţa, unde fuseseră iniţial înregistrate cele două procese care îi privesc pe Violeta Florica Agop şi Vasile Petrişor, şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Tribunalului Bucureşti. Dosarele au ajuns la instanţă în aceeaşi zi, fiind înregistrate la Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi asigurări sociale, sub numerele 67333/3/2011 şi 37335/3/2011. Totuşi, cauzele au primit termene de judecată la aproape doi ani de la înregistrare, cazul Violetei Agop urmând să fie luat în discuţie pe data de 19 martie 2013, iar cel al lui Vasile Petrişor pe data de 22 martie 2013.

8,19 la concursul pentru Curtea de Conturi

ani-ministerulmediului.jpgDincolo însă de aceste aspecte, Violeta Florica Agop figurează în prezent ca fiind auditor public extern la Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa, după ce a câştigat concursul cu media 8,19. Conform declaraţiei de avere valabilă pentru anul 2011, aceasta nu deţine în proprietate terenuri, iar în 2006 a moştenit împreună cu alte două rude un apartament de 69 de metri pătraţi, în Constanţa, din care deţine 1/8. Fără maşini, bijuterii sau obiecte de artă şi de cult cu valoare de peste 5.000 de euro, fostul inspector de integritate nu are acţiuni la nicio firmă, dar nici datorii. În ceea ce priveşte veniturile anuale, aceasta a menţionat că a obţinut suma de 41.496 de lei de la Agenţia Naţională de Integritate, desfăşurând „activitatea de inspector de integritate" şi, respectiv, 3.230 de lei de la Curtea de Conturi a României, din „activitatea de auditor public extern". În ceea ce priveşte eventualele interese ale fostului inspector de integritate constănţean, Violeta Agop a declarat că este expert contabil inactiv, membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România Constanţa.

Moştenitorul

Nu acelaşi lucru se poate spune despre fostul său coleg, Vasile Petrişor, auditor superior în cadrul Ministerului Mediului şi al Pădurilor, care menţiona de la bun început în declaraţia de interese că deţine 3,84% din societatea Cavalerii Dobrogei, în valoare de 96,15 lei. Totodată, Petrişor a menţionat că are şi 40 de acţiuni la Şantierul Naval Constanţa, în valoare de 47,60 de lei, fiind vicepreşedinte al organizaţiei Solidaritatea Civică şi membru inactiv al CECCAR Constanţa. În ceea ce priveşte averea, în 2011 Vasile Petrişor a notat două terenuri agricole în Constanţa, fiind vorba despre două suprafeţe de câte 1.000 mp şi respectiv 160 mp, pe care angajatul Ministerului Mediului le-a moştenit în 2003 şi din care deţine câte o treime. Totodată, fostul inspector de integritate a mai moştenit, în 1994, şi o casă de 240 mp, dar şi un spaţiu comercial de 100 mp, ambele în Constanţa, bunuri din care Petrişor deţine ¼. La capitolul bunuri mobile, auditorul superior a menţionat un Audi A4 fabricat în 2002 şi o motocicletă Honda din 1993, iar în cursul anului anterior a vândut un autoturism Vauxhall lui Nicolae Pârlea, în schimbul căruia a primit suma de 2.500 de euro. Datoriile sale se ridică la 60.000 de lei, fiind vorba despre un credit bancar deschis în 2010 şi cu scadenţa în 2019. Din activitatea desfăşurată la ANI, Vasile Petrişor realizase un venit anual de 44.697 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii