Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele două minore care au căzut de la etajul unu al unui centru de plasament, din Constanța, transferată în București

ro

21 Sep, 2021 00:00 1477 Marime text
 
  • Polițiștii Secției 4 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Pentru că are răni grave la coloană, copila de 14 ani care a căzut, zilele trecute, de la etajul unu al unui centru de plasament, din municipiul Constanța, a fost transferată, ieri, 20 septembrie 2021, la un spital din București.
 
În cauză, oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Oficial de la Poliție
 
La data de 16 septembrie 2021., în jurul orei 15.20, polițiștii Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că două minore, în vârstă de 14 ani, ar fi căzut de la etajul 1 al unui centru de plasament, din municipiul Constanța.
 
Cele două minore au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
 
Polițiștii Secției 4 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Protecția Copilului
 
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, puțin după producerea incidentului, oficialii Direcției Generale a Protecției Copilului din Constanța au făcut următoarele precizări:
 
„Se pare că fata se afla la un  etaj superior al cladirii, ar fi coborat scările în fugă și ar fi intrat într-o cameră de la etajul intâi de unde ar fi sărit pe geam.
 
S-au ridicat singure.
 
Personalul centrului de plasament a sunat imediat la numărul unic de urgență 112, timp în care li s-au acordat primele îngrijiri în cabinetul medical al centrului.
 
Doi asistenți medicali ce deservesc centrul de plasament respectiv le-au însoțit.
 
Ambele minore se află acum internate la Spitalul Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei“ din Costanta, cu traumatism vertebral.
 
Ținem în permanență legătura cu medicii care au grijă de ele și în continuare se fac investigații aprofundate și li se administrează tratamentul necesar.
 
La nivelul DGASPC Constanța s-a declanșat o anchetă internă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și de ce fetele au încercat să fugă din centru.
 
Dorim să precizăm că beneficiarii sistemului de protecție nu sunt ținuți închiși în aceste centre.
 
Pot pleca oricând doresc, însă există anumite condiții, bineînțeles, printre care: trebuie să aibă bilet de voie, să spună unde, cu cine pleacă și la ce oră se reîntorc în centru“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
ZIUA LIVE. Expunerea minorilor în spațiul public, tentația pe care părinții cu greu o pot învinge
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii