Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un vameş de la Agigea a primit 5.000 de dolari, 6.600 de lei şi 4 ani de închisoare

ro

17 Jan, 2014 00:00 3259 Marime text
Nelu Valentin Sandu, angajatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa pentru mită, a fost condamnat.

El a primit, ieri, de la Curtea de Apel Constanţa 4 ani de închisoare, deşi Tribunalul Constanţa, prima instanţă, l-a osândit pe bărbat la 6 ani de detenţie. Judecat în acelaşi dosar, Roberto Lucian Bojin a luat 2 ani de închisoare. Şi în cazul acestuia pedeapsa a fost micşorată de la 2,6 ani de temniţă cât stabilise Tribunalul Constanţa. Daniela Rotariu (fostă Pitulice) a rămas cu un an de închisoare. Tot ieri, Curtea de Apel Constanţa l-a obligat pe angajatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea să restituie denunţătorului suma de 700 de dolari SUA, însă i-au fost restituite sumele de 5.000 de dolari SUA şi 6.600 de lei, identificate în posesia acestuia la data de 02.04.2012 şi consemnate pe numele său la CEC, Sucursala Constanta, la data de 04.04.2012, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Decizia de ieri a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, „în perioada 20 - 23 martie 2012, inculpatul Sandu Nelu Valentin a primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import-export, suma de 700 USD, pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului”. „De asemenea, în mod similar, la data de 2 aprilie 2012, inculpatul Sandu Nelu Valentin a primit de la denunţător, tot prin intermediari, suma de 700 USD în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată în informarea celor de la DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii