Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un şofer a fost prins „zburând“ cu viteza de 211 km/h pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa

ro

06 Aug, 2018 09:15 2915 Marime text
Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 71 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, 8 care conduceau sub influența alcoolului și 2 care conduceau sub influența drogurilor. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 km/h, pe autostrada A2.

În perioada 30 iulie – 5 august a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În această perioadă, polițiștii au depistat 71 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 8 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

De asemenea, în alte 8 cazuri șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistați conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancțiuni contravenționale (cei depistați conducând cu o concentrație de alcool sub 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).

Totodată, în 2 cazuri, șoferii au fost depistați sub influența substanțelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele celor 2 persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor stupefiante.   

Cea mai mare viteză  a fost înregistrată, la data de 30 iulie a.c., pe A2, când polițiștii au   depistat un bărbat, de 37 de ani, din Otopeni, care conducea spre București cu viteza de 211 km/h. Șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.450 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii