Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un presupus doctor a încercat să înşele o femeie din Constanţa prin metoda „Accidentul“

ro

20 Jan, 2016 00:00 1585 Marime text


Poliţiştii Secţiei 5 din Constanţa au fost sesizaţi, pe 18 ianuarie, de o femeie ce reclama că a fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune prin metoda „Accidentul“.
 
Astfel, în acea zi, în jurul orei 15.15, femeia a fost contactată telefonic pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, de sex bărbătesc, care s-a recomandat a fi medic, aducându-i la cunoştinţă că fiica ei a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit mai multe leziuni, aceasta fiind în stare gravă la spital. În continuare, bărbatul a cerut suma de 4.000 de euro.
 
Persoana vătămată i-a comunicat faptul că nu dispune decât de 2.000 de lei, sumă cu care autorul înşelăciunii a fost de acord, spunând ca va veni la domiciliul ei în cel mai scurt timp, pentru a ridica banii.
 
Convorbirea a durat aproximativ 5-7 minute, după care persoana vătămată a luat legătura cu o vecină şi ulterior cu fiica sa, dându-şi seama că cele spuse la telefon de presupusul doctor nu sunt reale, moment în care a apelat SNUAU 112.
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în prezent, oamenii legii fac cercetări pentru a descoperi identitatea bărbatului care a încercat să o păcălească pe femeie cerându-i o sumă importantă de bani. 
 
Poliţiştii reamintesc constănţenilor că în astfel de cazuri, în care sunt contactaţi telefonic de persoane necunoscute şi li se solicită bani pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, să apeleze imediat SNUAU 112 sau Poliţia, pentru a se verifica veridicitatea informaţiilor primite.
 
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii