Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din IPJ Constanța, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, cere să fie eliberat

ro

21 Aug, 2020 18:46 1974 Marime text
 
  • Polițistul ar fi pretins și primit banii în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere. 

Tribunalul Constanța a decis zilele trecute arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a unui agent de poliție tot din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train, din IPJ Constanța. Cel în cauză este acuzat de luare de mită în formă continuată.
 
Agentul de poliție a contestat mandatul de arestare.
 
Contestația polițistului a ajuns azi la Curtea de Apel Constanța, urmând ca judecătorii acestei instanțe să stabilească primul termen.
 
Conform procurorului de caz din cadrul Parchetuluid e pe lângă Tribunalul Constanța, polițistul, în perioada mai-septembrie 2019, a pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
 
Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.
 
Polițiștul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii