Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist a refuzat de trei ori în două săptămâni să se lase mituit

ro

20 Feb, 2017 13:48 1391 Marime text
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au prins în flagrant 3 persoane care au oferit, cu titlu de mită, suma de 50 lire sterline unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Mureş – Poliţia mun. Târgu Mureş – Biroul Rutier, pentru a le restitui un certificat de înmatriculare reţinut cu ocazia unui control efectuat în trafic.
Potrivit D.G.A., la data 17.02.2017, lucrătorii S.J.A. Mureş au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că G.J., R.G. și G.E. i-au oferit unui agent de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul de a-i restitui unui şofer certificatul de înmatriculare reţinut ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere.
În aceeași zi, ofiţerii S.J.A. Mureş sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au organizat acţiunea de prindere în flagrant, cei trei fiind surprinşi în timp ce ofereau agentului de poliţie suma de 50 lire sterline, în scopul precizat.
După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura  reţinerii pentru 24 ore, faţă de G.J., sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită și față de G.E., sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la dare de mită. Ulterior, Tribunalul Mureș a admis  propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș şi a dispus măsura  preventivă  a arestului preventiv pe o durată de 30  de zile față de cei doi inculpaţi.
R.G. este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.
Conform D.G.A, este pentru a 3-a oară în decurs de 2 săptămâni când agentul de poliţie respinge mita oferită de conducători auto contravenienți și sesizează faptele de corupţie.
Sursa foto: Direcţia Generală Anticorupţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii