Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pedofil ar racola fetiţe în parcul Tăbăcăriei „Ar trebui să reacţionăm mult mai aprig când vedem asemenea situaţii“

ro

23 Jul, 2016 00:00 5170 Marime text
O mămică din Constanţa povesteşte, pe pagina de socializare Facebook, cum că în parcul Tăbăcăriei, „Ţara piticilor”, un bărbat ar fi aduna fetiţe pentru a le pipăi şi pentru a se juca cu părul lor. Din ceea ce povesteşte mămica, persoana în cauză ar prefera doar fetiţele, întrucât aceasta l-ar fi trimis pe fiul ei în acel grup, dar bărbatul l-ar fi „împins cât colo, gonindu-l din preajma fetelor“.
 
„Pedofil drăguț, caut loc de joacă cu părinți ocupați
 
Constanța, într-un parc foarte aglomerat la ora 6 seara. Cu greu mai poți găsi un loc de cățărat în marea de copii ce aleargă haotic spre disperarea părinților care nu-i mai pot supraveghea. Mă așez pe o bancă și încerc să îi urmăresc pe amândoi, printre tricouri multicolore, țipete, râsete și plâns de copil lovit sau rătăcit. În fața mea, un individ la vreo 40 de ani a adunat în jur un cârd de fetițe despletite și drăguțe pe care le învață să se dea peste cap agățate de o bară. Se alătură grupului și Ema, fericită că domnul o ținea bine de burtică și o ajuta să facă răsucirile. N-am oprit-o, dar urmăream mișcările individului iubitor de fetițe și atât de amabil să le ajute pe toate. Nu rata nicio ocazie să le atingă abdomenul și spatele ori câte ori se dezgoleau și se juca cu părul lor înainte de fiecare ridicare. În scurt timp, am realizat că domnul nu venise însoțit de vreun copil, n-avea atârnat de el vreun rucsac, jucărie, pantof sau orice altceva i-ar fi putut trăda calitatea de părinte.
 
Deci, cu ce scop se afla la locul de joacă? Am întrebat o doamnă a cărei fetiță părea se fie preferata domnului, dacă îl cunoaște. Mi-a răspuns că nu știe cine e, dar e bucuroasă că a apărut pentru că așa avea și ea liniște. «A venit și ieri» a completat, în timp ce-si butona telefonul.
 
Mă gândeam că poate sunt paranoică, de vreme ce niciun părinte nu părea îngrijorat de prezența unui ciudat care ne mângâia fetele și le atrăgea în locuri cât mai depărtate privirii noastre.
 
Îl trimit și pe Patrick în grupul fetelor, așteptând reacții. Se pare că individul prefera doar fetițe, pentru că l-a împins cât colo, gonindu-l din preajma fetelor. Ăsta a fost momentul în care m-am ridicat și am pornit spre el să-i cer explicații.
 
M-a văzut că îl priveam insistent și a început să facă pași înapoi.
 
- Aveți copii? îl întreb mai tare cât să mă audă și ceilalți părinți.
Nu-mi răspunde și dă să plece.
 
- V-am întrebat ceva. Ce faceți într-un loc de joacă de unul singur?
 
Până să mai zică ceva , apare o bună samariteană care îl salvează:
- Da' ce te bagi? Dacă nu-ti convine, ia-ti copilul și pleacă.
 
Între timp, suspectul meu a dispărut ca și cum n-ar fi fost.
Alte 4 mămicuțe contrariate că le-am întrerupt de la activități practice gen Facebook, comentau de zor, că le-am stricat buna dispoziție copilelor.
 
Pe drum, Ema mi-a spus că domnul îi spusese să-si despletească părul, pentru că fetițele trebuie să fie frumoase și la locul de joacă, nu doar la petreceri.
 
Postați liniștiți, dragi părinți, cineva are grijă de copiii voștri”, aşa scrie mămica pe pagina de socializare Facebook.

„Îmi vine să plâng cu un gol imens în stomac“

Reacţiile nu au încetat să apară, părinţii fiind supăraţi şi revoltaţi. Redăm câteva dintre comentarii cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat.
 
„Nişte inconştienţi! Măcar de ar fi atenţi la povestea asta! Ar trebui presa locala sa preia chestia asta şi să facă autorităţile atente!“
 
„Deci, îmi vine să plâng cu un gol imens în stomac, cum să fii aşa indiferent ca părinte. Nu am cuvinte“
 
„FB sau bârfele sunt mai importante. Nu toţi cei care au copii se şi numesc părinţi.“
 
„Trăim în epoca unde secretele le ştie toată lumea... Şi lucrurile vizibile nu le mai vede nimeni...“
 
„Mă întreb de multă vreme dacă nu este posibilă înfiinţarea unui pedofil alert ca un State... măcar să ştii dacă s-a mutat unul lângă tine... cât despre poveste, zilele trecute un ins făcea fotografii copiilor din parc fără să îl întrebe nimeni nimic... când m-am sesizat şi m-am îndreptat spre el să îl întreb de ce a şters-o...“
 
„Chiar ar trebui să reacţionăm mult mai aprig când vedem asemenea situaţii. Eu am fost pusă în pericol de a fi abuzată de pedofili de 3 ori când eram copilă. Nici nu ştiţi cu cât tact şi «vorba dulce» se lipesc de fetiţe iar de acolo până la violul propriu zis e doar un pas mic de tot. Eu am scăpat, am avut noroc că deşi eram tare vorbăreaţă şi prietenoasă cu toată lumea aveam o limită şi am ştiut să spun la momentul potrivit «mama nu mă lasă să merg mai departe de aici». O dată am intrat într-un magazin de pâine unde mă cunoşteau vânzătoarele şi am strigat de la intrare că se ţine după mine un nene care vrea să ştie ce chiloţei am pe mine. Atunci vânzătoarele l-au gonit şi aşa am scăpat de el. Din păcate nu toate fetiţele sunt aşa isteţe cât să îşi dea seama că le pândeşte un pericol când cineva le atinge chiar dacă este o persoană cunoscută.“
 
„Din păcate, astfel de cazuri se înmulţesc. Legea permisivă, ignoranţa celor din jur şi lipsa educaţiei îi încurajează pe aceşti „pofticioşi“. Indiferenţa sau prostia părinţilor face victime în cazul copiilor şi din păcate devine un fenomen. Ocupaţi cu jobul sau alte activităţi, mulţi adulţi uită că un copil are nevoie nu numai de mâncare, o cameră, telefon nou şi bani... iar la un moment dat, se trezesc că fiica fumează/bea, şi-a început viaţa sexuală de la 12 ani sau... a rămas gravida la 14. Atunci încep să plângă şi să se întrebe cum de s-a ajuns într-o asemenea situaţie că copilul a avut toate condiţiile...“
 
La momentul actual, IPJ Constanţa nu a primit nicio sesizare în acest sens. Dacă observaţi ceva suspect sunaţi de urgenţă la 112 fără rezerve!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Elena 27 Jul, 2016 21:59 Domnul Alex, Nu știu dacă dumneavoastră sunteți părinte, dar știu sigur ce nu sunteți și nu vezi fii niciodată: MAMĂ! Instinctul unei mame nu se înșeală niciodată. Autoarea articolului trage un semnal de alarmă că azi părinții sunt mai preocupați de lumea virtuala decât de ceea ce se întâmplă în fața ochilor lor. De asemenea, parcul Tăbăcăriei este notoriu pentru numărul de obsedați sexuali, nu pot să mă pronunț dacă sunt pedofili sau nu, eu și alte fete fiind martore unor expuneri indecente (individul se masturba în fața noastră după un tufiș). Mă bucur că autoarea articolului a făcut publică această situație și sper că mulți părinți se vor mobiliza pentru a face acest parc in loc sigur pentru copiii noștri.
  • Alex 24 Jul, 2016 08:17 Mi se pare dubios ca in 2016 stai si te certi si scrii articole kilometrice in loc sa scoti un telefon sa filmezi incidentul... Proba video este cel mai bun prieten al omului (alaturi de catel). Sa va explic de ce e important: cand ajungi la politie (pentru ca inteleg ca nu aveai "suportul" altor parinti) sa ai probe de orice fel sau martori oculari: va fi cuvantul tau impotriva cuvantului persoanei cu pricina. De ce crezi ca ar "atarna" mai greu cuvantul tau in fata legii? Chiar daca era acolo fara un copil, nu e nici o lege care sa ii interzica asta, iar acuzatiile care le aduci sunt foarte grave (caz penal) si IN NICI UN CAZ nu se vor lua masuri legale fara probe. Cum ar fi daca doar o acuzatie de genul ar duce la o ancheta penala? Ar fi stupid... ce opreste oamenii sa faca genul acesta de acuzatii false doar pentru a discredita pe cineva? (mentionez ca la demararea unei anchete penale se deschide deja cazier si duce la pierderea locului de munca daca ai o functie publica; ba chiar si un privat te-ar da afara pentru a nu-si strica reputatia) Nu vi se pare logic sa ai nevoie de probe? Ba chiar, o data, de mult, sa aduci acest gen de acuzatii fara probe (si sa scrii un articol in presa) se chema calomnie si se pedepsea penal. Daca nu ai probe, nu poti acuza... Eu nu pot sa cred ca acest om "mangaia" fetitele in fata parintilor si acestia nu reactionau - mi se pare absurd!