Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un judecător din Constanţa pleacă în Norvegia

ro

06 May, 2016 00:00 4345 Marime text


În luna ianuarie, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost publicat anunţul privind selectarea a şase judecători români în vederea participării la un schimb de bune practici, având ca termen-limită pentru depunerea candidaturilor data de 26 februarie.
 
Potrivit CSM, până la data-limită de înscriere au fost înregistrate 20 de candidaturi. O candidatură nu a întrunit criteriile minimale de selecţie, fiind declarate admise 19 candidaturi.
 
Ca urmare a modificărilor ulterioare înregistrate în implementarea proiectului, numărul judecătorilor români a fost dublat, urmând a fi astfel selectaţi pentru a participa la vizita de studiu 12 magistraţi români.
 
Au fost avute în vedere următoarele criterii de selecţie: specializarea în dreptul familiei, cu atribuţii în cauzele transfrontaliere privind responsabilitatea parentală (încredinţarea minorului, dreptul la vizită, măsuri pentru protejarea copiilor care se află în situaţii dificile etc.), relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută; posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la vizita de studiu, precum şi cunoaşterea temeinică a limbii engleze, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.
 
În urma evaluării dosarelor de candidatură, au fost selectate 12 persoane, printre care se află şi magistratul Mădălina Banoti, din cadrul Judecătoriei Constanţa. Ceilalţi judecători sunt, în ordine alfabetică, următorii: Simona Bacşin (Curtea de Apel Galaţi), Aurelian Cadea (Curtea de Apel Craiova), Cosmin Dijmărescu (Tribunalul Dolj), Andrei Iacuba (Tribunalul pentru minori şi familie Braşov), Ioan Ilieş Neamţ (Judecătoria Baia Mare), Mihaela Kolaritz (Judecătoria Galaţi), Rebecca Silvia Luchian (Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti), Andreea Mateescu (Tribunalul Bucureşti), Alina Maria Neculai (Judecătoria Botoşani), Ana Maria Nicolcescu (Tribunalul Gorj), Cristian Pup (Curtea de Apel Timişoara).
 
A fost de asemenea stabilită o listă de rezervă, pentru eventualitatea în care unii dintre judecătorii selectaţi nu vor putea participa la vizita de studiu, respectiv: Crina Capota (Tribunalul Satu Mare), Daniel Mirăuţă (Tribunalul Iaşi), Ionica Ninu (Tribunalul Bucureşti), Oana Viviana Robu (Judecătoria Bălceşti) şi Monica Vadana (Curtea de Apel Bacău).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii