Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un hap amar de la instanţă pentru Mazăre

ro

14 Jul, 2011 02:04 2046 Marime text
Fincogero_sediu_Judecatoria_Constanta.jpgInsensibili la problemele ridicate de edilul Constanţei privind daunele de miliarde pentru care îl execută silit reprezentanţii firmei din Catania, judecătorii constănţeni i-au respins cererea de suspendare provizorie a executării silite. Decizia nefavorabilă lui Mazăre a fost pronunţată în dosarul 15299/212/2011 al Judecătoriei Constanţa

Cu o cerere de executare silită formulată pe numele său de italienii de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA pentru o datorie ce s-ar putea ridica la 64 de miliarde de lei vechi, primarul Radu Mazăre a înghiţit o pastilă amară din partea magistraţilor Judecătoriei Constanţa.

Insensibili la problemele ridicate de edilul Constanţei privind daunele de miliarde pentru care îl execută silit reprezentanţii firmei din Catania, aceştia i-au respins cererea de suspendare provizorie a executării silite. Astfel, executarea merge mai departe. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Constanţa în dosarul cu numărul 15299/212/2011, înregistrat pe rolul Secţiei civile a instanţei pe data de 14 iunie 2011. Obiectul dosarului era reprezentat de „suspendare provizorie", iar primarul Municipiului Constanţa avea calitatea de reclamant, în timp ce societatea Fin.Co.Ge.Ro.SpA era pârâtul. Pe data de 15 iunie, cauza a fost amânată, pentru a se face dovada consemnării cauţiunii. O săptămână mai târziu, justiţia constănţeană a decis împotriva primarului Constanţei. Judecătorii i-au respins cererea ca neîntemeiată, situaţie în care executarea silită merge mai departe. În paralel, primarul Municipiului Constanţa a înaintat aceleiaşi instanţe şi o contestaţie la executare, înregistrată sub numărul 15177/212/2011, în care Fin.Co.Ge.Ro.SpA este intimatul. Pe data de 11 iulie, procesul a fost amânat pentru pregătirea apărării, dar şi în vederea ataşării dosarului de executare silită. În aceste condiţii, următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 25 iulie 2011. Nu în ultimul rând, nu este deloc de trecut cu vederea nici faptul că şi Municipiul Constanţa a contestat executarea silită la care este supus din partea reprezentanţilor firmei italiene. Dosarul a fost înregistrat tot la Judecătoria Constanţa, imediat după contestaţia la executare formulată de primar. Cazul a primit numărul 15178/212/2011, părţi în proces fiind Municipiul Constanţa, căruia îi revine rolul de contestator, şi societatea Fin.Co.Ge.Ro.SpA în rolul intimatului. În urmă cu două zile, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să amâne procesul pentru data de 25 iulie. În aceste condiţii, cu suspendarea executării silite respinsă de judecători, reprezentanţii administraţiei publice locale nu pot decât să spere că le vor fi admise contestaţiile la executare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii