Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un grup de irakieni care voia să intre ilegal în România, oprit la graniţă

ro

01 Nov, 2016 10:21 1874 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ieri, în apropierea frontierei de stat, în zona lacului Bugeac, 14 cetăţeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, informează un comunicat la Poliţiei de Frontieră.
 
Aseară, în jurul orei 22.30, în cadrul unei acţiuni de cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Ostrov au observat, în apropierea frontierei de stat, în zona lacului Bugeac, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre Bulgaria spre România.
 
Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul format din 14 persoane, 8 adulţi şi 6 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.
 
În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.
 
La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor irakieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii