Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost preşedinte din Tribunalul Constanţa va fi judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu

ro

23 Feb, 2015 00:00 2359 Marime text


Corina Eugenia Jianu, fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile a Tribunalului Constanţa, va fi judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Curtea de Apel Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, cu privire la inculpaţi. Amintim că Eugenia Jianu a fost deferită Justiţiei alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.

 
Potrivit DNA, „la data de 19 octombrie 2010, în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia, care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în oraşul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“.

 „Hotărâri nelegale şi netemeinice“ 



Procurorii mai spun că fapta ar fi fost disimulată prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare între o societate comercială (al cărei asociat unic era edilul-şef) şi fiica magistratului, prin care aceasta din urmă ar fi dobândit terenul respectiv la preţul de 8.560 de lei, deşi valoarea de circulaţie a acestuia era de 139.550 de lei. „Transferul acestei suprafeţe de teren s-a realizat la scurt timp după ce inculpatul Matei Nicolae a beneficiat, prin intermediul unor persoane interpuse, de efectele hotărârilor judecătoreşti nelegale şi netemeinice pronunţate cu rea-credinţă de către inculpata Jianu Corina Eugenia“, se mai arată în documentele oficiale.
 
Oficial de la DNA
Judecătorul Corina Eugenia Jianu, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii