Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un chilian a minţit că are cancer. Iată motivul şi ce i s-a întâmplat în România

ro

15 Mar, 2017 22:56 2182 Marime text
Un cetățean chilian din categoria Most Wanted, a fost prins de polițiști în România și extrădat autorităților judiciare din Chile astăzi, 15 martie.
 
În septembrie 2016, Biroul Național Interpol Santiago a dispus urmărirea internațională în vederea arestării și extrădării către Chile a unui cetăţean, de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă în formă continuată, transmite IGPR.
 
S-a reţinut că cel în cauză, în calitate de reprezentant legal al unei companii de investiții, ar fi determinat mai multe persoane să depună sau să transfere bani, sub titlu de investiții, în scopul obținerii de profit. Sub pretextul unei călătorii în Europa, pentru a beneficia de un tratament medical împotriva cancerului, acesta a închis compania și a părăsit Chile, anunțând că sumele depuse de investitori vor fi recuperate din contul unei bănci, lucru care însă nu s-a întâmplat.
 
Prejudiciul estimat este de aproximativ 675.000 $, cu mențiunea că ar putea crește, având în vedere numărul în creștere a reclamațiilor depuse.
 
În fața autorităților judiciare române, cel în cauză a recunoscut că, în realitate, nu suferă de cancer și că această justificare a fost folosită ca pretext pentru a evita tragerea la răspundere penală în țara natală.
 
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii