Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Constanţa, „vedeta“ Poliţiei Române. A efectuat sute de tranzacții ilegale. Iată despre ce e vorba

ro

26 Dec, 2016 13:39 5925 Marime text
La data de 22 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare în București și județele Prahova, Arad, Bihor, Cluj, Constanța, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Vaslui, la persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat aproape 6.000 de kg. de articole pirotehnice, o armă cu aer comprimat, deținută ilegal, 4.800 de lei și 330 de euro.

Din cercetări, a reieşit că o persoană din municipiul Constanța a efectuat 360 de tranzacții ilegale cu articole pirotehnice, în cantitate totală de aproape 1.600 de kg., reprezentând vânzări către diferite persoane neautorizate, prin intermediul unei societăți de curierat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii