Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat şi un afacerist, condamnaţi cu suspendare Înalta Curte a admis recursul procurorilor de la Anticorupţie Constanţa

ro

30 Mar, 2013 00:00 4029 Marime text
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au admis recursul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul în care Ioan Marta, asociat şi administrator al SC Euroil SRL Brăila, şi   Sorin-Constantin Ispas, avocat în cadrul Baroului Brăila, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cei doi au fost judecaţi de Curtea de Apel Constanţa, hotărârea acestei instanţe fiind atacată la Curtea Supremă de Ispas, de Ioan Marta, dar şi de procurorii DNA Constanţa.

Potrivit datelor oficiale, Înalta Curte l-a obligat pe afaceristul brăilean să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Tulcea, în loc de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Brăila. În rest, magistraţii din capitală au menţinut celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate, respingând ca nefondate recursurile declarate de inculpaţii Marta, Ispas Sorin Constantin şi SC Euroil SRL Brăila. Decizia Curţii Supreme este definitivă. La data de 3 mai 2012, Curtea de Apel l-a condamnat pe Marta la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de „dare de mită”, stabilind termenul de încercare la cinci ani.

Tot Curtea l-a osândit pe Ispas la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru complicitate la infracţiunea de „luare de mită”, fixând termenul de încercare la trei ani. În aceeaşi şedinţă, pentru infracţiunea de „dare de mită”, SC Euroil SRL Brăila a fost obligată la plata amenzii penale de 150.000 de lei. Potrivit DNA, în perioada 20 - 22 octombrie 2010, inculpatul Marta, asociat şi administrator al SC Euroil SRL Brăila a promis unui funcţionar din conducerea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila (denunţător în cauză) suma de 45.000 de lei pentru a beneficia de un tratament favorabil din partea funcţionarului respectiv. „În ziua de 22 octombrie 2010, Marta Ioan i-a dat aceluiaşi denunţător suma de 13.000 de lei, reprezentând o a doua tranşă. În acest demers, a fost sprijinit în mod direct de inculpatul Ispas Sorin-Constantin, care a contactat-o pe denunţătoare şi a participat efectiv la remiterea banilor”, se mai arată într-o informare a DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • http://www.avocat-balan.ro/ 09 Apr, 2014 23:46 Foarte interesanta speta la care face referire articolul.