Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat din Constanţa pune punctul pe „i“ „Terorismul nu are religie! Poate fi învins doar dacă toată umanitatea se va uni împotriva lui“

ro

24 Mar, 2016 00:00 7694 Marime text
„Aşa cum eu, personal, respect religia, orientarea sexuală, părerile altor persoane, aşa cer să-mi fie şi mie respectate religia şi apartenenţa etnică“
 
Învăluiţi în siguranţa distanţei faţă de recentele şi tot mai des întâlnitele atacuri teroriste ce au zguduit Europa în ultimele luni, noi, constănţenii, privim cu oroare la televizor ori pe reţelele sociale faţa hidoasă a terorismului, sperând şi gândindu-ne că nouă nu ni se poate întâmpla aşa ceva. Cu toate acestea, poate ar trebui să deschidem ochii mai bine şi să privim în jur, amintindu-ne, totodată, că Dobrogea este, până la acest moment, leagănul în care au crescut şi cresc laolaltă etnii pe cât de diferite, pe atât de armonioase în existenţa lor în România. În acest context, un avocat constănţean musulman a pus punctul pe „i“ în ce priveşte terorismul religios şi cum ar trebui el privit, dar şi legat de ce ar trebui să însemne buna convieţuire a diferitelor etnii şi confesiuni religioase în acelaşi spaţiu.
 
După atentatele sinucigaşe din aeroportul din Bruxelles, Zaventem, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi, provocate, din câte se pare, de fraţii musulmani El Bakraoui, membrii aceste religii sunt nevoiţi, din nou, să audă cuvinte dure la adresa lor.
 
Prin vorbe simple, dar puternice, avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanţa, încearcă să liniştească „apele“, spunând că, „în primul rând, actul de terorism este generat de o grupare teroristă care are în cadrul ei, după ultimele statistici, oameni din diverse ţări, de diverse religii“.
 
„Nu asta este problema, problema este la cei ce încearcă să se ascundă în spatele unei religii, dar în egală măsură şi la cei care pun la geneza unui act terorist o religie. În al doilea rând, să nu uităm că cel puţin în România convieţuim de secole în bune condiţii, fără a ne aduce până acum atingere libertăţilor individuale. În acest context, mă deranjează extrem afirmaţiile «Nu vrem islamişti în România“, «Islamiştii sunt terorişti, afară cu ei» etc. În legătură cu musulmanii din România, îi invit pe cei care fac afirmaţii discriminatorii şi jignitoare să mai cerceteze puţin şi vor vedea principiile după care ne ghidăm viaţa. Aşa cum eu, personal, respect religia, orientarea sexuală, părerile altor persoane, aşa cer să-mi fie şi mie respectate religia şi apartenenţa etnică. Cu toţii suntem cetăţeni români şi cu toţii avem drepturile şi obligaţiile prevăzute în Constituţia României“, a mai declarat Ghiulfer Aisun Ismail. 
 

„Să fim mai uniţi“ 

„În aceste vremuri deosebit de grele pentru întreaga umanitate, cred că ar trebui să fim mai uniţi, să lăsăm la o parte frustrările şi afirmaţiile xenofobe şi să găsim soluţii pentru combaterea terorismului. De acord, printre refugiaţi există fără doar şi poate şi terorişti, dar asta nu-i face pe toţi terorişti şi asta nu face ca o religie să devină izvorul unui război. Fiecare religie (excepţie poate fac unele secte) promovează principiile general valabile ale umanismului, dar, din păcate, întotdeauna se vor găsi unii care vor profita de necunoaşterea unora pentru a-i manipula în interesul lor. Şi da, sunt de părere că fiecare ţară ar trebui să aibă libertatea de a primi sau nu refugiaţi. Să nu uităm că terorismul nu are religie (a se vedea atacurile din Turcia, ţară musulmană), nu are culoare şi nu poate fi învins decât dacă toată umanitatea se va uni împotriva lui“, a conchis avocatul constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii