Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avion militar s-a prăbuşit ieri în judeţul Mureş. Să ne amintit de accidentul aviatic din 2017 de la Nazarcea-Constanţa

ro

21 Apr, 2021 00:00 2173 Marime text
  • În iunie 2017, un MIG 21 s-a prăbușit în apropierea aeroportului Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța.
 
  • Atunci, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.


Un avion militar, MIG 21, aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbuşit ieri, 20 aprilie 2021, în judeţul Mureş. Din fericire, pilotul a reuşit să se catapulteze, acesta fiind recuperat și transportat la o unitate medicală, având în vedere, în spcial, că acuză dureri de spate.

Acest accidentul aviatic ne amintește de prăbușirea unui alt aparat MIG 21, din iunie 2017, eveniment produs în apropierea aeroportului Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța.

Atunci, locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat în timpul executării manevrelor de aterizare.

Conform MApN, aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.







Citește și

El este pilotul salvat miraculos din MIG-ul prăbuşit în apropiere de Constanţa (galerie foto+video)

Accident aviatic Nazarcea-Constanţa. Ce nu s-a spus despre teribila prăbuşire a avionului MIG 21 Lancer. Detalii înfricoşătoare (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii