Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima captură marca DIICOT Încă se mai aduce cocaina prin Portul Constanţa

ro

18 Feb, 2014 00:00 3001 Marime text
Portul Constanţa, „promovat” din nou de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)! Un libanez rezident în România şi un francez de origine kuweitiană au ajuns în atenţia anchetatorilor din România din cauza cocainei. Cei doi au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, aceasta fiind introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa. Mai mult decât atât, în sarcina cetăţeanului libanez, dar şi a celui francez s-a reţinut şi presupusa tentativă de scoatere din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, tot prin Portul Constanţa, în cursul zilei de 14 februarie. Cei doi bărbaţi au fost sprijiniţi de mai multe persoane neidentificate până în prezent.
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au efectuat, zilele trecute, 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.
„Din probele aflate la dosar”, susţin procurorii DIIICOT, „rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România, împreună cu inculpatul A.A, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa, şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent”. Tot pe data de 14 februarie s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină.
Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de două persoane, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
Conform Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în trecut, prin Portul Constanţa au intrat în România şi alte cantităţi de cocaină, în valoare de peste 100 de milioane de euro. Poate cel mai elocvent exemplu în acest sens este dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, în care au fost judecaţi şi condamnaţi Antonio Cano Alvarez, Ramona Elena Cioroabă şi Adrian Chiribău. Organele de anchetă susţin că inculpaţii au introdus în ţară, prin Portul Constanţa, două containere cu material lemnos provenind din Brazilia, în care se afla disimulată cantitatea de 1.204 kg de cocaină de puritate peste 90%, având o valoarea de piaţă de 100 de milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii