Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulus ii da iar tarcoale lui Constantinescu Nicusor convoaca primarii la ceas de taina (galerie foto)

ro

14 Jul, 2010 01:15 2144 Marime text
cap_4.jpgDosarul penal are numărul 291/P/2009 şi este instrumentat de Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, condusă de vechea cunoştinţă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, procurorul-şef Doru Florin Ţuluş

DNA2.jpgÎn timp ce alţi cinci edili au trecut ieri pragul DNA pentru audieri în legătură cu contractul încheiat cu SC Geotop 2001 SRL Bucureşti, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, autoritatea contractantă, îi convoacă la ceas de taină, la întâlniri „undercover", prin judeţ, pe primarii vizaţi de ancheta anticorupţie. Surse bine informate susţin că, în ciuda apelurilor lansate de Nicuşor, nu mai puţin de 18 primari au rezistat presiunilor şi au refuzat să dea curs invitaţiilor venite de la mai-marele CJC.

Dosarul penal format în urma încheierii contractului cu Geotop 2001 are numărul 291/P/2009 şi este instrumentat de Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. „Invitaţia" transmisă primarilor din judeţ de a se prezenta în vederea audierilor a fost semnată chiar de Doru Florin Ţuluş, şeful secţiei, cunoştinţă mai veche a echipei „Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu", din alte dosare penale. Redăm în continuare textul citaţiei DNA: „În interesul soluţionării dosarului penal cu nr. de mai sus, vă comunicăm că sunteţi citat, în vederea audierii dumneavoastră în faza actelor premergătoare, la sediul Serviciului Teritorial Anticorupţie (...). Menţionăm că audierile vor fi efectuate de comisar-şef Burlacu Valentin, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală". Primul care a trecut ieri pragul DNA a fost edilul din Bărăganu, Constantin Benţea. El a ajuns cu zece minute înainte de ora 10.00 şi a intrat direct în Parchet. După aproximativ o oră şi jumătate, el a fost urmat de primarul din Lipniţa, Florin-Georgel Onescu, iar apoi, la interval de aproximativ o oră, s-au succedat edilul pesedist din Cerchezu, Ion Constantinescu, Gheorghe Mantea, din Chirnogeni, şi Traian Dragomir, din Ciocârlia. De menţionat că toţi cei cinci edili audiaţi ieri fac parte din PSD. De altfel, din cei 45 de primari vizaţi de ancheta DNA, 38 sunt PSD-işti, cinci sunt din PNL şi doi fac parte din PDL. Vineri, este aşteptat să vină la DNA primarul PNL din Istria, Ioan Herdean. Potrivit unor surse, zilele acestea urmează să fie audiaţi şi primarii din Comana, Crucea, Cobadin şi Cuza-Vodă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii