Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa Preotul paroh Ion Adrian Alexandrescu, condamnat definitiv de Curtea Supremă

ro

10 Apr, 2014 00:00 3335 Marime text
Acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa că ar fi cerut bani de la unele persoane ce urmau să fie despăgubite de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, preotul paroh al unei parohii din Ilfov, Ion Adrian Alexandrescu, a fost condamnat definitiv.
 
Ieri, completul de judecată numărul 2 AP, prezidat de magistratul Ana Maria Dascălu şi format din judecătorii Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir, din Curtea Supremă de Justiţie a României, a decis ca bărbatul să rămână cu pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, aplicată de Curtea de Apel Constanţa, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Judecaţi în aceeaşi cauză, Victor Ciocoiu, Nicolai Preda şi Vasili Murafa, zis Părintele Văsâi, au rămas cu pedepsele de câte un an de închisoare, respectiv două luni cu suspendare şi cinci luni, tot cu suspendare.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, faptele pentru care au fost condamnaţi cei patru suspecţi ar fi fost comise în perioada octombrie 2010 - februarie 2011, când preotul ar fi solicitat un comision de 20-30% de la mai multe persoane care urmau să primească despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Organele de anchetă mai susţin că banii ar fi fost ceruţi prin intermediul lui Victor Ciocoiu şi urmau să fie împărţiţi cu acesta. În schimbul sumei de bani, precizează organele de anchetă, părintele ar fi trebuit să facă uz de influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor de la ANRP pentru urgentarea procedurilor. La rândul lor, ceilalţi suspecţi, Preda şi Murafa, sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe preot să se ascundă, când era căutat de oamenii legii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii