Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa a admis cererea DNA Nicolae Matei nu iese din penitenciar

ro

18 Jun, 2016 00:00 2545 Marime text
Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, rămâne în arest. Decizia a fost luată de Emilia Ganera, judecător al Tribunalului Constanţa, şi este definitivă. Magistratul a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de anulare a deciziei Judecătoriei Medgidia prin care s-a hotărât eliberarea condiţionată a lui Nicolae Matei.
 
Amintim că, în urmă cu aproape o lună, Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul petent Nicolae Matei, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, Constanţa.
 
„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Matei Nicolae, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, din pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, de sub puterea MEP nr .517/2016, emis în baza SP nr. 262/2014, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Respinge cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere, până la considerarea ca executată a pedepsei principale ca inadmisibilă“, potrivit minutei Judecătoriei Medgidia.
 
Decizia instanţei a fost atacată la Tribunalul Constanţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa. Şi Matei a atacat decizia instanţei, care i-a anulat cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere, până la considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
De menţionat că, în luna iunie, Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanța, a respins contestaţia procurorilor DNA Constanța formulată împotriva deciziei prin care lui Nicolae Matei i s-au dedus din pedeapsa de 1,6 ani aproape şapte luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii