Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane, arestate preventiv la cererea procurorilor DIICOT

ro

15 Sep, 2015 00:00 1089 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Tulcea. Descinderea a avut loc în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui presupus grup infracţional organizat, aparent specializat în comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu substanţe cu conţinut psihoactiv, fără drept, şi trafic de droguri de risc, fără drept.
 
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, „începând cu luna iulie 2015, inculpaţii Ovidiu-Iulian Ciocîrlan, Alexandru Macamov şi Răzvan Strîmbu au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu conţinut psihoactiv şi trafic de droguri de risc, fără drept“.
 
„S-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, au procurat, depozitat, transportat, preparat, oferit spre vânzare şi vândut, fără drept, substanţe cu conţinut psihoactiv, au cultivat şi deţinut droguri de risc (canabis), fără drept, urmărind realizarea unei plantaţii de canabis în scopul punerii în vânzare a drogurilor de risc, fără drept. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, în locuinţa în care se aflau cei trei inculpaţi a fost depistată cantitatea de aproximativ 1.711 g de fragmente de natură vegetală folosită la prepararea substanţelor cu conţinut psihoactiv, 86 g de substanţe cu conţinut psihoactiv, o cultură indoor amenajată cu sistem de iluminare şi încălzire specială compusă din trei plante de canabis aflate în vegetaţie, în diferite stadii de dezvoltare, cu greutatea de 5,45 g (masă verde)“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor trei pe o perioadă de 30 de zile. Mandatele nu sunt definitive, ele fiind atacate la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii