Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei moldoveni fac „business" la Constanţa Cum fac băieţii deştepţi jonglerii cu produse energetice

ro

10 Jan, 2012 00:00 4244 Marime text
garda-sediuGardaFinanciara002.jpgSC Moldo Oil Invest SRL, un „business" din Constanţa, administrat de doi tineri din Republica Moldova, a reuşit imposibilul: firma a fost reclamată de comisarii Gărzii Financiare Constanţa la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru un prejudiciu ce se apropie de suma de 100 de milioane de lei. Paguba, spun comisarii Gărzii Financiare, ar fi fost produsă prin jongleriile cu produsele energetice. La rândul lor, tinerii administratori ai firmei respective figurează în alte câteva societăţi.

În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa au remis un comunicat de presă în care anunţau că „în urma verificărilor efectuate la SC Moldo Oil Invest SRL cu sediul social declarat în Constanţa, societate ce are ca administratori pe Cociug Andrei şi Sculschi Grigore din Chişinău - Republica Moldova, s-a constatat că prin activitatea desfăşurată a adus prejudicii bugetului de stat". Autorităţile constănţene au arătat că SC Moldo Oil Invest SRL ar fi efectuat operaţiuni cu produse energetice, „respectiv a achiziţionat de la 11 societăţi comerciale diverse cantităţi de CLU (combustibil lichid uşor) şi păcură, pe care le livra fictiv către o societate din Miercurea Ciuc - SC Construct Industries SRL - societate de tip «fantomă»". Mai mult, Garda a arătat că „tot de la această societate din Miercurea Ciuc se aproviziona cu motorină, produs care ulterior era comercializat către nouă societăţi de pe raza judeţelor Constanţa, Ilfov şi Bacău". Astfel, pentru că firma nu funcţionează la sediul social declarat, „sustrăgându-se de la verificările fiscale şi refuzând să pună la dispoziţia organelor de control în totalitate documentele societăţii de la înfiinţare până la zi, considerăm că operaţiunile desfăşurate nu au fost înregistrate în evidenţa financiar-contabilă, astfel că prejudiciul creat bugetului de stat este prezumat la suma totală de 99.777.079 de lei". În aceste condiţii, a fost înaintată o sesizare penală către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Profit zero şi cifre de afaceri de milioane

Potrivit Registrului Comerţului, firma Moldo Oil Invest SRL a fost înfiinţată în luna octombrie 2009, se află în stare de funcţiune, iar sediul expirat, obiectul principal de activitate fiind reprezentat de „intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie". Cei doi asociaţi sunt Andrei Cociug, de 28 de ani, şi Grigore Sculschi, de 28 de ani, ambii din Chişinău şi ambii deţinând câte 50% din afacere, ultimul figurând şi ca administrator al societăţii. În 2010, fără salariaţi, firma a avut o cifră de afaceri 47.359.111 lei, iar profitul brut zero, în timp ce în 2009 cifra de afaceri a fost de 56.018.048 de lei, profitul brut zero, iar numărul angajaţilor zero. Conform datelor oficiale, Andrei Cociug figurează în firmele Diana Production Company, Bujor Com, Kelebek Home Textil, Euro-Asya Textil, Sinmet Company, Yuce Fruct, Telux Com Impex, Lara Prod Exim şi Aramco International SRL. La rândul său, partenerul lui de afaceri figurează în societăţile Intercom Business Development, Sami Plast, Alix Top Solution, Orian Distribution Grup, Peach International, Quantum Consult Logistic, Gama P & P Serv, Techno Instalm Group Trading şi Stef Best Service. În ceea ce priveşte firma de la care s-ar fi aprovizionat fictiv cu motorină, respectiv Construct Industries SRL, aceasta a fost înfiinţată în 2009, se află în stare de funcţiune şi are sediul expirat, obiectul principal de activitate fiind, oficial, „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Unicul asociat este Gheorghe Contescu, un tânăr din Republica Moldova în vârstă de 20 de ani. Firma nu are datele de bilanţ pentru anii 2009 şi 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 10 Jan, 2012 11:45 Diicot-ul sa verifice unde ajungeau cantitatile mari de combustibil....acolo sunt marii evazionisti..