Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei jandarmi au fost externaţi Dosarul accidentului de la Valu lui Traian a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

ro

17 May, 2014 00:00 1923 Marime text
Luni seară, un autobuz al MAI care transporta jandarmii navetişti ce asigură paza la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost implicat într-un carambol rutier. Potrivit anchetatorilor, un şofer care conducea un autoturism dinspre Cernavodă către Constanţa, pe banda numărul 1, a încercat să efectueze o manevră de întoarcere pe celălalt sens de mers, moment în care autoturismul pe care îl conducea a acroşat autobuzul MAI, care circula regulamentar pe banda numărul 2, în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului, autobuzul a părăsit sensul său de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus şi a ricoşat într-un imobil. În accidentul rutier au fost răniţi nouă jandarmi, colonelul Axente şi şoferul. Şoferul primului autoturism implicat în accidentul rutier în lanţ a suferit, de asemenea, vătămări corporale uşoare.
La faţa locului s-au deplasat şase ambulanţe, trei aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi trei Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare. Cinci jandarmi au fost internaţi la SCJU Constanţa. Potrivit directorului medical Mihnea Avram, colonelul Marian Axente, comandantul Unităţii Speciale de Jandarmi nr. 72 Cernavodă, a fost externat în urmă cu trei zile, precum şi alţi doi jandarmi. El a mai declarat că ceilalţi doi militari care încă nu au fost externaţi vor putea pleca acasă curând, având în vedere că rănile lor nu sunt grave. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Constanţa, şoferului vinovat i s-a reţinut permisul de conducere până la finalizarea anchetei. De asemenea, acestuia i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare în baza căreia poate conduce până la momentul respectiv. Dosarul a fost trimis pentru continuarea cercetărilor către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii