Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbaţi trimişi în judecată de procurorii Anticorupţie S-ar fi lăudat cu pile în Biroul Vamal Constanţa Sud

ro

23 Apr, 2013 00:00 2500 Marime text
Tudor Nicolae Cătălin Corenti, director de operaţiuni transport şi asociat minoritar în cadrul SC Davidson's Internaţional Rom SRL, este partener de afaceri cu Ofer Sokal, de 54 de ani, născut în Israel, cu cetăţenie română

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, ieri, trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat că ar fi cerut bani, promiţând în schimb că va interveni pe lângă funcţionarii vamali cu atribuţii de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud şi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov. Conform organelor de anchetă, banii erau pentru îndeplinirea formalităţilor legale (accept vamal şi punct de vedere favorabil) în vederea distrugerii pe teritoriul vamal al României, sub supraveghere vamală, a containerelor conţinând legume cu termen de valabilitate în curs de expirare, mărfuri ajunse sau care urmau să ajungă în Portul Constanţa Sud - Agigea. În aceeaşi cauză, DNA a mai deferit justiţiei doi cetăţeni, unul pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, iar celălalt pentru cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.
Oficial, procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată a lui Adrian Ionuț Iancu, reprezentant al SC Cameleon - Krugel Union SRL, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, a lui Tudor Nicolae Cătălin Corenti, director de operaţiuni transport şi asociat minoritar în cadrul SC Davidson's Internaţional Rom SRL, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată, şi a lui Daniel Toma, persoană fără calitate specială. În sarcina acestuia, procurorii au reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.
Potrivit organelor de anchetă, în perioada aprilie - mai 2012, „inculpatul Iancu Adrian Ionuţ a pretins de la inculpatul Corenti Tudor Nicolae Cătălin mai multe sume de bani, promiţând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă funcţionarii vamali cu atribuţii de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud şi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, pentru îndeplinirea formalităţilor legale (accept vamal și punct de vedere favorabil) în vederea distrugerii pe teritoriul vamal al României, sub supraveghere vamală, a containerelor conţinând legume cu termen de valabilitate în curs de expirare, mărfuri ajunse sau care urmau să ajungă în Portul Constanţa Sud - Agigea prin agentul de transport SC Davidson's Internațional Rom SRL”. „Concret”, potrivit celor de la Anticorupţie, „în baza unui contract încheiat între SC Davidson's Internaţional Rom SRL şi SC Cameleon - Krugel Union SRL (firmă reprezentată de Iancu Adrian Ionuț), pentru a interveni la funcţionari din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, firma reprezentată de Corenti Tudor Nicolae Cătălin, urma ca, timp de un an, să achite SC Cameleon - Krugel Union SRL suma de 2.000 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puţin un container pe lună, astfel că suma pretinsă este de cel puţin 24.000 de euro. Din aceşti bani, Iancu Adrian Ionuţ a primit suma de 2.000 euro”. Oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că, „în mod similar, pentru a interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, în baza aceluiaşi contract, firma reprezentată de Corenti Tudor Nicolae Cătălin urma ca, timp de un an, să achite SC Cameleon - Krugel Union SRL suma de 200 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puţin un container lunar, astfel că suma pretinsă în acest scop este de 2.400 de euro” „Din aceşti bani, Iancu Adrian Ionuţ a primit suma de 900 de lei, echivalentul a 200 de euro, corespunzător unui container. În demersul său, Iancu Adrian Ionuţ a fost sprijinit de inculpatul Țone Daniel, care a afirmat că poate interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud”, au conchis reprezentanţii DNA.

Cine apare în acte

Dosarul celor trei inculpaţi a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov. Tudor Nicolae Cătălin Corenti, director de operaţiuni transport şi asociat minoritar în cadrul SC Davidson's Internaţional Rom SRL, este partener de afaceri cu Ofer Sokal, de 54 de ani, născut în Israel, cu cetăţenie română. Firma mai sus precizată are ca obiect de activitate „alte activităţi anexe transporturilor”, a luat fiinţă în 2008, sediul social fiind pe strada Cernica, oraş Pantelimon, judeţul Ilfov. SC Cameleon - Krugel Union SRL, reprezentată, potrivit DNA, de Adrian Ionuț Iancu, a fost deschisă în 2011, are sediu social în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, şi este condusă de Luminiţa Iancu, de 54 de ani, din localitatea Pîrlita, Teleorman. Unitatea comercială în cauză are ca obiect de activitate „activităţi şi servicii de decontaminare”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii