Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de la moartea, în mare, a unui tânăr sublocotenent de la BIM. Avea 24 de ani. Recent s-a stins și fratele lui geamăn

ro

16 May, 2021 02:53 4311 Marime text
 
  • Ieri s-au împlinit trei ani de când s-a înecat, în mare, la Constanța, în dreptul Cartierului Consilierilor, un tânăr ofițer.

Este vorba de sublocotenentul Cătălin-Gabrie Pohace, angajat la Batalionul de Infanterie Marină. Avea doar 24 de ani și era, de fel, din județul Argeș.

Tânărul ofițer a fost scos în stare de inconștiență din apele mării, unde intrase, probabil, să facă o baie, de un alt tânăr care făcea kite.

În ciuda eforturilor medicilor sublocotenentul nu a mai pututu fi salvat. 

Sublocotenentul Cătălin-Gabriel Pohace, în vârstă de 24 de ani ,,de la Batalionul 307 Infanterie Marină, a decedat în garnizoana Constanța, în timp ce se afla în afara programului orar al unității, potrivit unui comunicat, de atunci, al Forțelor Navale Române. 

„Aflat pe o plajă din municipiul Constanța, în timpul liber, militarului i s-a făcut rău după ce a intrat în apa mării. Un echipaj  SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgență la fața locului și a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră însă, cu tote eforturile depuse, ofițerul a decedat.

În cauză a fost sesizat Parchetul militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității, verifică împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. 

Militarul era absolvent al Academiei Forțelor Terestre, promoția 2017 și era necăsătorit. 

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate”.

 
Militarul avea un frate geamăn. Care a murit și el zilele trecute
 
La 29 martie, anul acesta, a murit și fratele său geamăn. Era ofițer la Baza 2 Logistică Valahia.
 

„Din păcate, câteodată lupta se sfârșește...altfel! Și apar lacrimile...
În această dimineață, am pierdut o luptă, un coleg, un camarad, un luptător!
Facem anunțul pe care nu voiam vreodată să îl formulăm: Mădălin a pierdut lupta!
La doar 27 de ani, colegul nostru lasă în urmă o soție și un suflet de un an.
La numai trei ani de la trecerea în neființă a fratelui său geamăn, o altă tragedie cade pe umerii familiei Pohace.
După ce au absolvit amândoi Academia Forțelor Terestre...tot amândoi vor și profesa, dar într-o altă armată...cea a îngerilor!
Camarade, dacă ne auzi de acolo de sus, dorim să îți transmitem un „Mulțumim!”
Drum lin către cer, Mădăline!”

 
Gemenii Pohace, două suflete ce pot sta doar împreună. Este povestea tragică a fraților militari care s-au stins din viață înainte să împlinească 30 de ani.

Timp de 24 de ani, Mădălin si Cătălin au fost mereu împreună, în fiecare zi. În anul 2017 au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales. Cine i-a cunoscut poate confirma că aveau, încă de pe băncile academiei, toata puterea, curajul și ambiția pentru a ajunge foarte departe în cariera militară. Pentru toți colegii erau un exemplu și pentru asta le mulțumim încă o dată.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii