Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trece în rezervă Viaţa şi cariera colonelului dr. Costică Cojoc (document)

ro

30 Jan, 2014 00:00 6516 Marime text
Începând cu data de 1 februarie, prin ordinul ministrului Ministerului Afacerilor şi Internelor, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, colonel dr. Costică Cojoc, trece în rezervă, la limită de vârstă. Începând cu această dată, prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române, la comanda unităţii a fost împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, colonelul Constantin Dima, şef al Statului Major al Unităţii Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavodă.

Militar de carieră, colonel dr. Cojoc Costică a avut o activitate profesională în acest domeniu de aproximativ 36 de ani şi patru luni. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne în anul 1980, încadrându-se în acest minister cu data de 23 august 1980, la Unitatea Militară 0406 Constanţa. A urcat treptele ierarhiei militare, de la comandant pluton la comandant companie, ulterior comandant detaşament şi Şef de Stat Major la Batalionul Special Jandarmi Cernavoda şi la Unitatea Militară 0608 Constanţa. De asemenea, a îndeplinit funcţii de conducere în specialitatea Ordine publică în cadrul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Constanţa.

În perioada anilor 2005 - 2012, a fost comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa. Începând cu data de 6 iunie 2012 a fost împuternicit şi ulterior numit prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. De-a lungul carierei militare a fost apreciat de comanda Jandarmeriei Române pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitatea desfăşurată. În anul 2012 a fost decorat de către preşedintele României cu distincţia „Bărbăţie şi credinţă în grad de Ofiţer” în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedite în executarea atribuţiilor de serviciu. A absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi cursurile post universitare în specialitatea Administraţie publică din cadrul Univresităţii Bucureşti, apoi cursurile Facultăţii de Istorie aparţinând Universităţii „Ovidius” Constanţa, iar în anul 2011 a obţinut doctoratul în Ştiinţe Militare şi Informaţii în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti cu specializarea „Managementul de securitate în instituţiile şi corporaţiile economice”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii