Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traseul drogurilor pe apă. De unde pleacă şi cum ajung pe litoralul românesc al Mării Negre. Cocaină în valuri şi prin nisip (galerie foto)

ro

20 Apr, 2019 03:39 5648 Marime text
La 23 martie, deci cam acum o lună, una din greşelile traficanţilor de droguri, avea să stârnească o adevărată isterie în România.

Că a fost un cioban, că nu a fost cel care a văzut pe la Sfântu Gheorghe, din deltă, o şalupă răsturnată, şi care s-a dovedit a avea o mare cantitate de cocaină, nu ştim nici acum.

Cert este că transportul uriaș de droguri depistat de autoritățile române ca urmare a greșelilor făcute de traficanți a parcurs un drum lung din Columbia până în România, potrivit TVR.

Dar, pierderile rețelei balcanice nu se limitează numai la tonele de cocaină aruncate de furtună pe țărmurile românești.

Totuși gruparea ar fi reușit să mai salveze în jur de o tonă de cocaină înainte ca autroitățile române să adune ceea ce le-a dăruit marea, mai spune sursa citată.

Anchetatorii specializați în destructurarea rețelelor de traficanți de droguri spun că atunci când sunt transportate pe cale maritimă, stupefiantele încarcate în vapoare în țara de producție, pot fi plimbate săptămâni întregi pe oceane și mari.
 
Pănă la destinație, vasele opresc în mai multe porturi.
 
De exemplu, în rețeaua balcanică, transportul uriaș de cocaină a plecat din Columbia, a ocolit Africa prin Sud, a trecut prin Canalul de Suez.
 
De acolo, prin strâmtorile Dardanele și Bosfor a ajuns în Europa. Iar pe traseu au mai fost descărcate anumite cantități.
 
Potrivit TVR, chiar dacă șeful Poliției Române nu vrea să spună mai multe, surse autorizate susțin că transportul de cocaină capturat de polițiștii români ar fi fost încarcat abia în zona portului ucrainean Lujne.
 
Numai că și acolo traficanții ar fi avut probleme. Polițiștii au capturat în jur de 300 de kilogarme de droguri.
 
După câteva zile, vasul a ajuns în zona Tulcea și pachetele, ambalate în veste de salvare cu GPS, au fost aruncate în mare.

Surse judiciare susțin că traficanții ar ști cum reacționează polițiștii de frontieră. Odată ce pe radarele gărzilor de coastă se observă că o ambarcațiune mică se apropie de un vapor aflat în larg este trimisă imediat o echipă pentru verificări.

Dar, în cazul de față, echipajul vasulului încărcat cu droguri nu au trezit suspiciuni pentru a respectat toate regulile.
Iar de atunci, prin România, circulă tot felul de snoave de adormit minţile, şi a distrage atenţia de la alte probleme.

Noi nu spunem că şi acestea sunt de lepădat, dar cât or fi basme şi cât realitate, cine mai ştie.

Sursa foto: Capturi video TVR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii